miro bulj
hdz

Strategija razvoja turizma temeljem arheološkog spomenika Udruge PKD

Autor/ica
Objavljeno: 7 travnja, 2015
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udruga PKD ‘Gaj Laberije’ izradila je strategiju razvoja turizma temeljem arheološkog spomenika. Tim PKD –a koji čini predsjednik Dejan Poljak, tajnik Božidar Jadrijević Mladar, menadžer udruge dip. tur. kom. Jelena Banović i menadžer udruge bacc.oec. Katija Župić, proteklih je godinu dana marljivo radio na strategiji u kojoj je predstavljen rad udruge od početaka, ciljevi projekta ‘Utakmica Delmata i Rimljana’ te kako od njega napraviti turistički proizvod, doprinijeti turističkom ruralnom razvoju i još boljem pozicioniranju Sinja i Dalmatinske Zagore kao turističke destinacije.

Cilj PKD-a je afirmacija stele Gaiusa Laberiusa u svrhu razvoja turizma. Sam spomenik nalazi se u Vrličkoj 10 u Sinju i jedinstven je prikaz dječaka koji u svojoj desnoj ruci drži nešto nalik lopti te je temelj tezi da se u ovim krajevima prije 2000 godina igrala igra koju danas nazivamo nogomet.

Udruga je strategiju predstavila direktoru Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Jošku Stelli, Mariji Mladineo voditeljici Odsjeka za turizam Upravnog odjela za pomorstvo i turizam u Splitsko- dalmatinskoj županiji, dogradonačelnici grada Sinja Kristini Križanac, direktorici Turističke zajednice grada Sinja Jeleni Bilić te direktoru Lokalne akcijske grupe Cetinska krajina Tomislavu Klariću-Kukuzu.

Udruga, osnovana 2006. godine, ove godine obilježava jubilarnu desetu izvedbu Utakmice u Sinju te nastavlja svoj rad prema navedenoj strategiji. Očekuje također prve organizirane grupe turista na manifestaciji koja će se održati 26.7.2015. godine na Trgu dr. Franje Tuđmana u 21 sat.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh