DANI_ALKE mel PM SOLAR

Sv. Jakov Dicmo i Žuro servis pobjednici turnira ‘Čitluk-Jasensko’

Autor/ica
Objavljeno: 18 rujna, 2023
citluk turnir

Tekst i foto: Jerko Čugura

Dan po dan, utakmicu po utakmicu, stigao je do kraja malonogometni turnir Čitluk-Jasensko.

Počeli smo 21.08., završili smo u subotu 16.09. Sve skupa, u tri kategorije bile su prijavljene 94 ekipe, a trenutno glavno pitanje u naša dva mala sela je: A di ćemo u ponediljak?

U subotu je naše misto bilo centar Cetinske krajine. Finalni dan je ispunio sva očekivanja, mnoštvo ljudi, vrhunska zabava, odličan balun i što je najvažnije, sve u pozitivnom i sportskom duhu. Dicmo je pokorilo Čitluk-Jasensko, osvojiši i veteranski i seniorski turnir. Iskrene čestitke ekipama Žuro servis i Sv. Jakov Dicmo, a posebne čestitke Anti Jurki koji je nastupao za obje navedene ekipe i osvojio turnir u obje konkurencije.

Večer smo otvorili utakmicom veterana za treće mjesto. Pobjedu je odnijela ekipa UZŠ Desetka, porazivši MNK Gardun 4:3. Nakon toga utakmica za treće mjesto seniora, ekipa Beleca namještaj pobjeđuje Tekla vrata rezultatom 2:1. Nakon toga kreću oni najbolji, finale veterana između ekipa Žuro Servis i Tekla vrata. Bila je to jednosmjerna utakmica od samog početka. Domaće uzdanice se ipak nisu mogle nositi s prekaljenim velemajstorima iz Žure servis i na kraju uvjerljiva pobjeda 8:3. Šlag na kraju, oko 22.15 sati, veliko finale između ekipa Sv. Jakov Dicmo i Gass. Prije samog početka utakmice poslušali smo nama najdražu pjesmu, Himnu Republike Hrvatske ‘Lijepa naša domovino’. Počelo je tvrdo, ispitivanjem snaga, osjetila se važnost utakmice, a onda polovicom prvog poluvremena ekipa Sv. Jakov Dicmo pogotkom Kristijana Ćapete dolazi u vodstvo 1:0 . Semafor je pokazivao taj rezultat praktički do zadnje sekunde, kada Luka Jurić s gola na gol, sa zvukom sirene, zabio za konačnih 2:0 za veliko slavlje ekipe Sv. Jakov Dicmo.

Iza toga uslijedila je dodjela nagrada najboljim ekipama i pojedincima. Dodjele su uručivali gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, predsjednik Mjesnog odbora Čitluk Joko Šošo, te u ime Organizacijskog odbora turnira Jerko Čugura, Ivan Čugura i Vedran Bešlić.

Seniori:

1. mjesto – Sv. Jakov Dicmo
2. mjesto – Gass
3. mjesto – Beleca namještaj

Najbolji strijelac: Ivan Boko (Gass)
Najbolji igrač: Petar Zebić (Sv. Jakov Dicmo)

Veterani:

1. mjesto – Žuro servis
2. mjesto – Tekla vrata
3. mjesto – UZŠ Desetka

Najbolji igrač: Marko Tomić (Tekla vrata)

Nakon dodjele nagrada, vrhunsku zabavu pružio nam je penalty cup. Preko 40 igrača se prijavilo za pucanje penala, a na kraju u finale ulaze Mateo Barać i Luka Šušnjara. Luka na koncu pobjeđuje i na rukama svojih prijatelja završava do zapisničkog stola, gdje preuzima nagradu od 100 eura. Čestitke našem Luki. Dodajmo da je Lukin otac, Ivica Šušnjara u ime OPG Šušnjara prošli vikend na dodjeli nagrada dječjeg turnira donirao 12 boca meda svim finalistima dječjeg turnira. Veliko hvala i lipa gesta od našeg Ivice.

Nakon toga na red je došla nagradna igra. Bilo je tu podosta nagrada, ali zasigurno najzanimljivije su bile potpisani dresovi Livaje i Sahitija. Dodajmo da je potpisani dres Filipa Krovinovića, bez izvlačenja nagradne igre, od strane predsjednika Udruge za šport i pomoć štićenih osoba ‘Desetka Zdravka Prkića (prošlogodišnjeg najboljeg igrača i najstarijeg igrača na našem turniru, ikone malog baluna u Dalmaciji, za kojeg nam je čast što nas je podržao u igračkom i sponzorskom smislu) uručen našoj Luciji Barać. Hvala Prka na sjajnoj gesti!

Nakon toga je uslijedila dodjela nagrada. Nismo zapamtili tko je osvojio glavne nagrade, ali čestitamo dobitnicima! Nakon službenog dijela turnira, zabava je nastavljena uz DJ-a do kasnih sati. Dodajmo da je cijeli finalni program vodio Ante Botić, a kamerom sve zabilježio Tino Matić, na čemu im iskreno zahvaljujemo. Hvala i svim sponzorima turnira na čelu sa Gradom Sinjom, te svima iz sela koji su na bilo kakav način pomogli u organizaciji turnira.

Živi i zdravi bili i ako Bog da vidimo se dogodine u još boljem izdanju!

ferata@ferata.hr
0997370409