Svečano otvaranje planinarskog doma na Dinari

Autor/ica
Objavljeno: 10 svibnja, 2018
pu_dinaridi1

Izvor: PU Dinaridi

Planinarska udruga ‘Dinaridi’ iz Splita sa svojim partnerima, 7. Gardijskom brigadom ‘Puma’ i Hrvatskom gorskom službom spašavanja u subotu, 12. svibnja na Dinari, predio Ošjak, svečano otvara planinarsko sklonište koje će nositi ime po prerano preminulom Dragi Grubaću, koji je bio vrsni planinar i hrvatski branitelj.

Planinarsko skloniše je na visini od 1645 metara i samim tim najviši planinarski objekt u Republici Hrvatskoj.

Događaju će nazočiti, osim brojnih planinara, obitelj i rodbina pokojnog Drage Grubaća, predstavnik predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, predstavnici MHB DR-a, župan Šibensko – kninske županije, gradonačelnici i načelnici obližnjih općina i gradova i predstavnici braniteljskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Svečano otvaranje skloništa je predviđeno je u 12 sati, a povratak helikopterom oko 14 sati.

Ovo je samo jedan dio velikoga projekta koji se provodi na ovom dijelu Dinare s ciljem valorizacije ovog kraja i uključivanjem na svjetsku planinarsku kartu. Najviši vrh Hrvatske Dinara – Sinjal (1831 metar) je u neposrednoj blizini ove lokacije, a njega posjećuju planinari iz čitavog svijeta. Ovo sklonište je jamac sigurnosti i otvaranja novih planinarsko – turističkih prostora, a masiv Dinarida nosi naziv po planini Dinari, što je turistima važan motiv za posjet ove planine.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh