mel

Teleoperater mora ukloniti baznu stanicu na Radošiću!

Autor/ica
Objavljeno: 25 travnja, 2018
radosic

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je rješenje po kojem teleoperater mora ukloniti baznu stanicu na Radošiću.

Podsjećamo, sredinom rujna 2014. godine počeli su mirni prosvjedi na Donjem Radošiću, točnije na predjelu ‘kod bunkera’, gdje su mještani ovog naselja prosvjedom iskazali protivljenje postavljanju antena teleoperatera na jednu od kuća na Radošiću. Naime, uz objekt na koji je planirano postavljanje bazne stanice živi veliki broj stanovnika koji  su istaknuli kako će im postavljanjem bazne stanice biti ugroženo zdravlje, a posebno djeci.

Unatoč prosvjedima, početkom prosinca 2015. godine ipak je postavljena bazna stanica na neuseljenu dvokatnicu. Jedan od najistaknutijih prosvjednika bio je Nikola Crnac, čija kuća se nalazi najbliže objektu na koji je bazna stanica postavljena, a u jednom od prosvjeda nezadovoljstvo je iskazao vezanjem lancem za baznu stanicu.

radosic_antena1_040515

Nakon postavljanja stanice, Crnac je nastavio pravnu bitku upućujući pritužbe na razne adrese mjerodavnih hrvatskih ustanova i institucija. Između ostalog, obratio se Uredu pučke pravobraniteljice Lore Vidović, koja je o ovom slučaju izvijestila Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Nakon provedenog inspeckijskog nadzora i utvrđenih nepravilnosti, Ministarstvo je 7. veljače 2018. godine donijelo rješenje po kojem investitor – Tele 2 mora ukloniti baznu stanicu u roku od 120 dana od dana zaprimanja rješenja.

Rješenje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja kojeg nam je dostavio Nikola Crnac možete pogledati OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409