trilj
vrlika
baner donlic

Treća HNL: Pred Hrvacama utakmica odluke, Junak i OSK revijalno

Autor/ica
Objavljeno: 27 svibnja, 2022

U subotu je na rasporedu posljednje trećeligaško kolo, a najviše pažnje trebala bi privući utakmica Hrvaca i Vodica, gdje domaćin pobjedom osigurava drugoligaške kvalifikacije…

Hrvace imaju sve u svojim rukama i to je najbitniji dio ove priče. Pobjeda protiv Vodica donosi im sigurno drugo mjesto u poretku, bez obzira na rezultat Hrvatskog viteza, a zbog boljeg međusobnog omjera.

No, Hrvace bi pobjedom osigurale i Jedinstvenu Treću ligu u slučaju kvalifikacijskog neuspjeha, odnosno Drugu ligu, kako će se treći rang natjecanja zvati od sljedeće sezone. Sadašnja Prva liga bit će Elitna liga, Druga će nositi naziv Prva liga, a Treća će postati Druga.

– Ovom utakmicom smo u prilici potvrditi sve ono dobro što smo napravili do sada. Očekuje nas teška utakmica i to sam nastojao predočiti igračima kako ne bi pomisli da će to ići lako. Ako ne budemo pravi onda će biti problema. Nadam se da će publika prepoznati ovaj trenutak i da će posjeta biti bolja nego u ranijim utakmicama., kazao je trener Hrvaca Grgica Kovač.

Junak će prvenstvo zaključiti gostovanjem u Zadru. Stvari su što se tiče Junaka već poznate, sljedeća sezona ga seli u četvrti rang natjecanja, gdje će mu društvo praviti dosadašnja trećeligaška konkurencija.

OSK-a u posljednjem kolu očekuje domaći ogled protiv makarskog Zmaja. I sudbina otočke momčadi je već od ranije poznata. Posljednje mjesto nosi sa sobom selidbu na županijsku razinu, odnosno peti rang natjecanja.

Raspored:

17,30 h: Hrvace – Vodice
17,30 h: Zadar – Junak
17,30 h: OSK – Zmaj (M)

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh