TOMMY mel

Treći dan devetnice Gospi Sinjskoj

Autor/ica
Objavljeno: 8 kolovoza, 2022
hodocasce

Izvor: Facebook Gospa Sinjska

Dvetnica Gospi Sinjskoj započela je u subotu, 6. kolovoza. Trećeg dana devetnice program je započeo misom zornicom u 6 sati koju je predvodio fra Toni Šimunović – Erpušina. U propovijedi je fra Toni istaknuo važnost vjere u našem svakodnevnom životu te je naglasio kako kršćanstvo ne smije biti isključivo privatna stvar koja staje na vratima crkve.

Gospi Sinjskoj u 7 sati hodočastili su vjernici iz filijalne zajednice sv. Nikole Tavelića iz Brnaza. Euharistijsko slavlje je predvodio fra Ante Vučković uz koncelebraciju sinjskog župnika fra Antonija Mrakva i svećenika rodom iz Brnaza, fra Borisa Čarića i fra Mladena Marića. Fra Antonio je u propovijedi govorio o ropstvu u kojeg ulazimo upadajući u grijeh i razne ovisnosti te da je Isus taj koji nas može izbaviti iz svega toga.

U Svetište su hodočastiti i vjernici iz Župe Svih svetih iz Gale/Gljeva. Euharistijsko slavlje je započelo u 9 sati, a predsjedao je fra Ante Vučković, uz koncelebraciju svećenika rodom iz Gale/Gljeva. Liturgijsko pjevanje predvodio je zbog Župe Svih svetih. Na kraju svete mise okupljene hodočasnike je pozdravio gvardijan fra Marinko Vukman.

ferata@ferata.hr
0997370409