mel

Triljani predlažu kakav će biti izgled trga na području bivše tvornice Cetinka

Autor/ica
Objavljeno: 27 veljače, 2024

cetinka
Jedan od glavnih projekata za grad Trilj u idućem razdoblju je uređenje područja bivše tvornice Cetinka. Tim povodom i o aktivnostima koje slijede, na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Ivan Bugarin je objavio:

‘U tijeku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novih objekata na području bivše tvornice Cetinka u Trilju. Samim tim bliži nam se i izrada projekta trga, za kojeg smatram da će biti novo okupljalište naših sumještana kao i ostalih posjetitelja. O samom izgledu trga kao i kipu kojeg želimo postaviti pristiglo je nekoliko prijedloga struke, a i sumještana. Tako je jedan naš sumještanin već prošle godine uputio pisani zahtjev da se u čast 1100. obljetnice krunidbe kralja Tomislava i trajnog obilježja naše bogate povijesti izgradi Trg kralja Tomislava.

Neki smatraju da bi bi čast trebalo dati prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, dok drugi da bi trebalo iznjedriti posebni identitet i simbol našega grada po kojem će Trilj biti trajno prepoznatljiv.

O svemu uvijek imate pravo dati svoje mišljenje, a na ovu temu kreirati ćemo posebnu anketu u kojoj će moći sudjelovati svi mještani Grada Trilja.

Radujem se Vašim prijedlozima!’

 

ferata@ferata.hr
0997370409