BANNER FERATA

Triljanke nastupile na internacionalnom festivalu folklora u Ohridu

Autor/ica
Objavljeno: 24 kolovoza, 2018
triljske_mazoretkinje02

Triljske mažoretkinje sudjelovale su od 17. do 21. kolovoza 2018. na internacionalnom festivalu folklora u Ohridu u Makedoniji.

Festival se održava duži niz godina, a na njemu sudjeluju različiti izvođači iz mnogih država, Rusije, Poljske, Bugarske, Češke, Italije i drugih.

Pred prepunim tribinama Triljske mažoretkinje su nesumnjivo osvojile srca cjelokupne publike. Tijekom dvije večeri nastupile su s četiri koreografije i s ponosom predstavile svoj grad Trilj i državu Hrvatsku.

triljske_mazoretkinje03

Bilo je i slobodnog vremena za razgledavanje grada Ohrida u kojem su bile smještene te uživanje u čarima Ohridskog jezera i raznim zanimljivostima. U glavnoj ulici u Ohridu susrele su se s maturantima gimnazije Dinka Šimunovića iz Sinja te su zajedno, ponosno i sa srcem, zapjevali pjesmu ‘Moja domovina’. Kući su se vratile obogaćene znanjem o drugačijim kulturama i tradicijama te novim prijateljstvima i zanimljivim iskustvima.

Pri povratku iz Makedonije u albanskom glavnom gradu Tirani posjetile su hrvatsko veleposlanstvo, gdje su bile toplo primljene i počašćene, na čemu se ovim putem zahvaljuju, kao i svim sponzorima na njihovim donacijama, gradu Trilju, roditeljima i ostalima koji ih podržavaju.

triljske_mazoretkinje01
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh