semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Triljskim osnovnoškolcima besplatni udžbenici!

Autor/ica
Objavljeno: 11 srpnja, 2014

knjizare,udzbenici za skolu

Triljsko Gradsko vijeće na svojoj jučerašnjoj sjednici usvojilo je odluku o kupnji udžbenika za slijedeću školsku godinu svim osnovnoškolcima s područja Trilja.

Podsjećamo, inicijativu za kupnju udžbenika podnio je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, koji je rebalansom gradskog proračuna iznašao sredstva za ovu namjenu. Njegovu inicijativu triljski gradski vijećnici jednoglasno su podržali, pa će tako 905 učenika OŠ ‘Trilj’ i OŠ ‘Stjepan Radić’ Tijarica na jesen u školskim klupama dočekati besplatni udžbenici.

Za kupnju udžbenika Grad Trilj iz proračuna će izdvojiti 840 tisuća kuna, a slijedeći tjedan provest će se postupak javne nabave.

‘Razumijevajući tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalaze naši sugrađani, nismo dvojili što bi trebalo napraviti, samo se tražio način kako da to ostvarimo. Ovaj potez nije vezan uz nikakav populizam, u smislu da nam trebaju glasovi ili slično, takvo tumačenje neću niti komentirati. Ovaj potez prije svega je orijentiran svekolikoj pomoći i brizi prema obiteljima’, naglasio je gradonačelnik Šipić, ističući kako su sredstva namijenjena kupnji udžbenika skinuta s nekoliko projekata za koje su pronali druge modele financiranja. Između ostalog, Grad Trilj se odrekao kupnje službenog vozila te 200 tisuća kuna s te pozicije prenamijenio za kupnju udžbenika.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh