fruhwald

U Hrvacama obilježena 30. godišnjica stradavanja policijskih službenika i redarstvenika

Autor/ica
Objavljeno: 14 rujna, 2021
IMGP

U Hrvacama je danas obilježena 30. godišnjica pogibije policijskih službenika i redarstvenika Ante Škoke, Kažimira Abramovića, Zorana Bočine, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana, koji su 1991. godine dali svoje živote braneći Domovinu.

Obilježavanje je organizirala Policijska uprava splitsko-dalmatinska, a program je počeo svetom misom koja je služena u župnskoj crkvi Svih svetih. Svetu misu predvodili su policijski kapelan don Marko Trogrlić, don Hrvoje Relja i hrvatački župnik fra Neven Pavlinušić.

Nakon svete mise uslijedilo je polaganje vijenaca na spomenik podignut u čast poginulim redarstvenicima. Uz članove obitelji poginulih policajaca, vijence su položili predstavnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, predstavnici Policijske postaje Sinj, Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski, Specijalne jedinice PU SD ‘BATT’, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Sinja, Općine Hrvace, braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i drugi.

‘Na današnji dan je ovdje, na neki način počeo krvavi pir neprijatelja u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Sjećajući se ovih devet najboljih, naše braće, suboraca, hrvatskih redatstvenika i hrvatskih branitelja, sjećamo se i svih onih koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku i Splitsko-dalmatinsku županiju’, kazao je Damir Gabrić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava.

Molitvu odrješenja molili su don Marko Trogrlić, don Hrvoje Relja i fra Neven Pavlinušić.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh