ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

U kinu animirani film ‘The Croods’

Autor/ica
Objavljeno: 17 lipnja, 2013
The_Croods

Izvor: www.filmski.net

Na repertoaru sinjskog kina od danas, 17. lipnja do srijede, 19. lipnja je američki animirani film, sinkroniziran na hrvatski jezik The Croods. Početak prikazivanja je 19,30 sati.

The Croods (2013.); Twentieth Century Fox; 98 minuta avantura, animirani, komedija, obiteljski, dječji, film ceste; Režija: Kirk De Micco, Chris Sanders; Uloge: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone; Scenario: Kirk De Micco, Chris Sanders; Producent/i:   Kristine Belson, Jane Hartwell; Zemlja: SAD; Linkovi: lužbene stranice, Facebook, Imdb

Croodsi su prva obitelj u povijesti čovječanstva, a u ovoj animiranoj avanturi odlaze na putovanje i otkrivaju svijet!

‘Croods’ je avanturistička komedija koja prati život prve moderne obitelji na putovanju života. Špilja koja je bila njihov dom uništena je, a isto prijeti većini svijeta kojeg poznaju, pa su prisiljeni krenuti na prvo obiteljsko putovanje u povijesti. Prolazeći kroz generacijske sukobe i preživljavajući seizmičke poremećaje, otkrit će vrli novi svijet pun fantastičnih stvorenja i budućnost koja nadilazi sve što su mogli zamisliti.

Poput većine očeva, glava obitelji Grug jako je zaštitnički nastrojen prema supruzi i njihovo troje djece i zato su oni sigurni, zaštićeni i zato im je i – jako dosadno. Ugga prihvaća filozofiju svog muža – strah je dobar, promjena je loša – kao i sin Thunk, dok vatrena punica Gran nikad nije preumorna da bi gnjavila Gruga. Snažni mališan Sandy možda je i najhrabriji član obitelji, ali buntovna tinejdžerica Eep (ima li neka koja nije?) ona je koja će se suprotstaviti roditeljskom autoritetu.

Grug je usredotočen na preživljavanje, ali Eep želi živjeti. Njena znatiželja u sukobu je sa strogim pravilima koja slijedi njen otac. Kataklizmički događaj prisilit će obitelj Crood na odlazak u nepoznato i promjenu navika. Na putu će susresti Guya čija luda otkrića – vatre i cipela – unose nemir u obitelj Crood na sasvim neočekivani način. Većina obitelji (posebno Eep) otvorena je prema njegovoj viziji ‘sutrašnjice’, ali Grug u njemu vidi najveću opasnost od svih – šarmantnog tinejdžera od kojeg mora zaštititi Eep. No, Croodsovi uskoro uviđaju da će, ne evoluiraju li, i oni postati dio povijesti…

Ovom ‘crtiću iz pretpovijesti’ kritičari zamjeraju da je povremeno na ‘nižoj evolucijskoj ljestvici od obitelji Kremenko’, a previše klišeja i viceva o punici udaljava ga od visokog standarda kojeg su postavili Pixarovi crtići. Ipak, proglašen je i ‘solidnom zabavom za obitelji koji traže smiješne avanturističke crtiće brzog ritma’.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh