fruhwald

U Ministarstvu gospodarstva održan sastanak na temu Aglomeracija Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 17 travnja, 2021
sinj ivan mihoc

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić primio je u četvrtak, 15. travnja gradonačelnicu Sinja Kristinu Križanac, direktora Vodovoda i odvodnje Milana Smolju i predstavnike tima za upravljanje projektom Aglomeracija Sinj Darka Jukića i Petra Peroša. Na sastanku su bili i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te njegov zamjenik Valentin Dujmović.

Ovo je bio drugi ovogodišnji sastanak u Zagrebu na temu projekta Aglomeracije Sinj, za čiju realizaciju nedostaje oko 150 milijuna kuna.

‘Na sastanku u Hrvatskim vodama sredinom ožujka prezentirali smo trenutnu situaciju s projektima aglomeracija Sinj, Trilj, Otok i Dicmo, s naglaskom na probleme projekta Aglomeracija Sinj za koju su na ponovljenom postupku javne nabave pristigle ponude značajno veće od procijenjene vrijednosti. Na tom je sastanku od nas zatraženo da napravimo preliminarni izračun priuštivosti projekta s najnižim pristiglim ponudama, što smo i napravili. Preliminarni izračun pokazao je da je projekt Aglomeracije Sinj još uvijek prihvatljiv te smo s tim podacima upoznali ministra Čorića’, kazao je direktor VIOCK-a Smoljo.

Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva istaknuto je kako je projekt Aglomeracija Sinj usko povezan s projektima aglomeracija Trilj, Otok i Dicmo. Podsjećamo, radovi na projektu Aglomeracija Trilj su već krenuli, a Otok je pred odabirom izvođača radova.

‘Radi se o tome da su ovi projekti aglomeracija povezani. Tako je, primjerice, ispust sustava odvodnje Aglomeracije Otok isprojektiran na prihvat na pročistač u Sinju, a izvod iz pročistača do Cetine je dio Aglomeracije Sinj. Ukoliko se oba projekta ne budu odvijala paralelno, može se dogoditi situacija da izgrađeni dio Aglomeracije Otok bude nefunkcionalan’, kazao nam je Smoljo.

Prema riječima direktora VIOCK-a Milana Smolje, ministar Čorić je kazao kako će valorizirati sve što je čuo na sastanku te kako će sa svojim suradnicima uskoro zauzeti stav o daljnjem tijeku rješavanja problema Aglomeracije Sinj.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh