BANNER FERATA

U okviru MedPaths-a Triljani predstavili ‘Žabe na brujet’

Autor/ica
Objavljeno: 30 svibnja, 2014
radionica_trilj_zabe06

Izvor: www.tz-trilj.hr

Prva od tri radionice koje se u sklopu projekta MedPaths održavaju na području Cetinske krajine, održana je u Trilju, u restoranu Lovac. Tema radionice bio je način pripreme poznatog triljskog specijaliteta ‘Žabe na brujet’.

Uz poznatog gastronoma i novinara Zlatka Galla, moderatora radionice, članovi žirija bili su poznati kuhar Stephan Macchi, koji je govorio o načinu spremanja žaba u francuskoj kuhinji i općenito, te Srećko Radnić, ravnatelj RERE, koji je govorio o tijeku realizacije i samoj važnosti projekta za turističku i gastronomsku ponudu Trilja i Dalmatinske zagore. Izvršni producent i organizator radionice bio je Tomi Božiković.

U natjecateljskom dijelu radionice sudjelovale su Marija Krolo, Luca Vuco i Mila Anđelić, koje su spremale žabe na brudet, uz budno oko ‘jezikove juhe’ – Stephana Macchia.

Stručni žiri donio je jednoglasnu odluku kako je najbolji brudet od žaba s rižom gđe. Marije Krolo. Izvan konkurencije, a radi prezentacije spremanja brudeta od žaba, iste je kuhala i Neda Roguljić.

Prigodu da kušaju i sami ocijene pripremljena jela imali su i gosti restorana, kojima je brudet poslužen uz kvalitetna vina Krolo iz Strmendolca.

Pobjednici svih radionica imat će priliku suočiti se na završnom predstavljanju cjelokupnog projekta ‘Medpaths’, koji se planira održati krajem srpnja ove godine u Trilju.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh