TOMMY mel

U petak otvaranje ‘Job Cluba’ za hrvatske branitelje

Autor/ica
Objavljeno: 11 studenoga, 2015

dalmacija ruralis

Nazočili smo konferenciji za novinare koja se održala na lokaciji Luka 19, Sinj, inače prostorima braniteljsko socijalne radne zadruge Dalmatia Ruralis, gdje je najavljen projekt ‘Job Club’ za nezaposlene branitelje i njihove obitelji sa područja Cetinske krajine.

Iako će službeno predstavljanje projekta ‘Job Club’ za širu javnost biti upriličeno u petak, 13. studenoga u Alkarskim dvorima, a nakon čega će uslijediti i svečano otvaranje prostorija u kojima će ‘Job Club’ djelovati, na konferenciji smo dobili kratak i jezgrovit uvid u aspekte projekta.

Radi se o hvale vrijednom projektu Dalmatie Ruralis kojemu je cilj sveobuhvatno uključivanje braniteljske populacije na tržište rada edukacijom, suradnjom, obnavljanjem znanja kao i stjecanjem novih kompetencija i vještina.

Detaljnije informacije o samom projektu kao i mogućnostima koje projekt otvara s nama je podijelio upravitelj zadruge Dalmatia Ruralis Stipe Efendić:

‘Ovaj projekt predstavili smo diljem Republike Hrvatske, jer je ovo pilot projekt ovakve vrste koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Job Club je pilot projekt koji otvara nove mogućnosti. Krajem ove godine biti će raspisani natječaji na koje se možemo prijavljivati. Za zapošljavanje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja samo iz ovoga Fonda predviđeno je oko 44 milijuna eura, a i druga sredstva ‘leže’ u Europskoj uniji te zbog toga mi želimo kroz ovu našu, sinjsku, priču omogućiti braniteljima i prekvalifikacije, i mogućnost samozapošljavanja. Problem branitelja nemožemo riješiti, ali su ovo odvažni koraci u tom smjeru. Također, u našem prostoru koji će biti otvoren službeno u petak upravo ćemo kroz stručne osobe koje će ovdje s nama raditi omogućiti ljudima izradu projekata, edukacije i mnoštvo drugih stvari.’

Ovim putem predstavnici Dalmatie Ruralis i partnera, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Splitsko-dalmatinske županije i Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije, pozivaju sve zainteresirane na javno predstavljanje projekta ‘Job Club’ u petak, u 11 sati, u Alkarskim dvorima. Svečano otvaranje upriličit će se u 12 sati na adresi Luka 19, Sinj.

ferata@ferata.hr
0997370409