fruhwald

U Potravlju postavljen zavjetni križ za žrtve Domovinskog rata

Autor/ica
Objavljeno: 15 rujna, 2021
potravlje križ

Foto: Jakov Titlić

Na blagdan uzvišenja Svetog Križa 14. rujna jučer je na Titlića kosi iznad zaseoka Bešlići u Potravlju postavljen zavjetni križ za sve vojne i civilne žrtve u Domovinskom ratu. Naime, od srbočetničke agresije iz Župe sv. Filipa i Jakova tijekom rata smrtno je stradalo 28 župljana, od toga 8 vojnika i 18 civila, a za te zločine još nitko nije odgovarao. Podsjetimo kako su 17.09.1991.godine JNA i četnici okupirali, zapalili i uništili sela Maljkovo, Potravlje i Satrić, protjerali stanovništvo, a one koji su ostali u svojim domovima zvjerski su ubili.

potravlje

Incijator ovog sjećanja na žrtve rata bio je Ivan Bešlić Jugo, kip je izradio akademski kipar Anđelko Titlić, logistička potpora stigla je od Općine Hrvace i od brojnih mještana, volontera koji su sudjelovali u ovoj realizaciji postavljanja križa.

potravlje

Križ je na mjesto postavljanja prevezla posada iz eskadrile transportnih helikoptera HRZ-a iz baze u Divuljama s kapetanom posade Markom Filipovićem Grčićem na čelu.

Molitva za sve žrtve, vojne i civilne Domovinskog rata iz Župe sv. Filipa biti će u nedjelju 19.09.2021.godine nakon svete mise u Potravlju u 10,30 sati.

Počivali u miru Božjem.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh