fruhwald
otvorena vrata

U Radošiću obilježen početak nove školske godine

Autor/ica
Objavljeno: 7 rujna, 2020
radosic pocetak nastave

U OŠ Ivana Lovrića, novoobnovljenoj Područnoj školi u Radošiću župan Blaženko Boban danas je svečano obilježio početak nove školske godine.

Uz župana Bobana svečanosti su nazočili njegov zamjenik Luka Brčić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, ravnatelj OŠ Ivana Lovrića Sinj Vranko Perković te nastavnici ove škole.

radosic pocetak nastave

Na samom početku okupljene je pozdravio ravnatelj škole Vranko Perković koji je kazao kako će u školskoj godini 2020./2021. Područnu školu Radošić pohađati 13 učenika u dva kombinirana odjeljenja. Što se tiče energetske obnove, u OŠ Ivana Lovrića – Područna škola Radošić uloženo je 684.203,05 kuna, od čega je EU sufinancirala s 262.622,65 kuna.

radosic pocetak nastave

‘Nadam se da će ova obnova dodatno unaprijediti kvalitetu rada u našoj školi i da će donijeti uštede po pitanju energije. Svim učenicima i roditeljima želim sretan početak nove školske godine koja se odvija u otežanim okolnostima. Nadamo se da će Županija i dalje izlaziti u susret i imati razumijevanja za naše potrebe te pronaći financijska sredstva za ovako hvale vrijedne projekte’, kazao je ravnatelj Perković.

Inače, u prošloj školskoj godini Splitsko-dalmatinska županija realizirala je projekt energetske obnove ukupno pet zgrada odgojno-obrazovnih ustanova u kojima djeluju dvije osnovne škole, pet srednjih škola i jedan učenički dom, a vrijednost obnove svih objekata je 21,4 milijuna kuna. U sklopu energetske obnove obnovljena je fasada bolom toplinskom i hidroizolacijom, obnovljena su krovišta, zamijenjena rasvjeta energetski učinkovitijom, zamijenjeni su dotrajali prozori i vrata te unaprijeđen sustav grijanja i hlađenja. U treći ciklus energetske obnove koji slijedi bit će uključeno 11 objekata osnovnih i srednjih škola, među kojima je i obnova OŠ Trilj te Tehničke industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju.

radosic pocetak nastave

Obraćajući se okupljenima, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban svoj djeci zaželio je početak nove, kakao je kazao, ‘čudne’ školske godine.

‘Na svima nama – meni, tebi, djetetu, ravnatelju, prosvjetnim djelatnicima, a posebno na roditeljima je da to bude što lakše i što bezbolnije, da djeci, uz sve ove epidemiološke mjere koje moramo provoditi, stavimo osmjeh na lice i pokažemo da je to isto sastavni dio života, da život nije samo bezbrižna igra. Svoj djeci, a posebno prvašićima – njih oko 4200 ove godine – neka im je sretno, neka su nasmijani i zadovoljni u okruženju svojih prijatelja, svojih učiteljica, a posebno u okruženju svojih obitelji. Neka starij vode računa o njima, a oni neka se odgovorno ponašaju kako bi sačuvali svoje roditelje, djedove i bake’, poručio je župan Boban.

Okupljene su prigodnim riječima pozdravili dožupan Luka Brčić, sinjska gradonačelnica Kristina Križanac i pročelnik Tomislav Đonlić.

U ime svojih kolega, učenik trećeg razreda Teo Vučak kazao je kako im je ove godine, nakon što je školska zgrada obnovljenja, još draže ići u školu.

‘Roditelji su mi rekli da budem dobar ove godine, da prođem s 5 i da se sretno zabavljam. Bolje mi je u školi jer mogu vidjeti svoje prijatelje, a preko online nastave ne mogu.’

radosic pocetak nastave
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh