U Sinju održano PH u disciplini 9-ball, prvak Tomislav Šušić

Autor/ica
Objavljeno: 9 svibnja, 2018
biljar4

Izvor: www.biljar.hr Foto: Josip Šušnjara

Tijekom vikenda, 5. i 6. svibnja u Biljar klubu ‘Road Runners’ Sinj održano je četvrto Prvenstvo Hrvatske u sezoni 2017/18 – disciplina 9-ball.

biljar2

Turnir je zatvorio ciklus kojim se bira reprezentacija za nastup na Europskom prvenstvu, a nastupe u Veldhovenu u Nizozemskoj izborili su Tomislav Šušić (BK Hustler Academy), Michel Bartol (BK Metropolis), Roberto Bartol (BK Metropolis) i Ante Šola (BK Zeus).

Tomislav Šušić najveći test na turniru doživio je već u prvom kolu. U veliko rano vodstvo odlazi Zoran Dmitrović (BK PlanB). Tomislav ipak ne gubi glavu i strpljivo se vraća u meč, a odluka o pobjedniku dolazi tek u zadnjoj partiji. Nakon ovog trillera Tomo pojačava svoju igru i odlazi do najvišeg postolja.

biljar1

Michel Bartol u W2 rundi na žilet prolazi Jordana Sobina, kojeg umjesto sebe šalje na lijevu stranu ždrijeba. Sam u repassage odlazi nakon poraza od Marka Lišnića. Michel se ipak uspijeva održati u turniru do samog kraja, gdje ga u finalnom meču zaustvalja Šušić rezultatom 9:3.

Ronald Mijatović (BK Cibalia) pokazao je izvrsnu formu i povratak u sam vrh hrvatskog biljara. Jedina zagonetka koju Roni nije uspio riješiti je Michel Bartol. Njihov prvi okršaj u drugom kolu turnira odlazi uvjerljivo na Michelovu stranu (9:1). Roni se vraća kroz repassage i ulazi u polufinale i drugi okršaj s Michelom. Ovaj puta Mijatović je konkretniji, ali i dalje radi velik broj neprisiljenih grešaka što Michel koristi i prolazi u finale (9:6).

Skok u formi pokazao je i Borna Vukojević (BK PlanB) kojem je nedjeljno polufinale ujedno i najbolji rezultat sezone. Borna je u četvrtfinalu protiv Marka Lišnića (BK PlanB) odigrao vjerovatno najteži meč karijere. U danom momentu Marko se bori za mjesto u reprezentaciji. U teškom meču promašuje zadnju kuglu za vodstvo 7:6. Borna ne odstupa od pružanja svoje najbolje igre, pa svom klupskom kolegi nanosi poraz (9:7) i gasi Markove nade za odlazak u Nizozemsku. Čestitke Borni na osjećaju za fair-play. Pravi primjer očuvanja čistih moralno-etčkih normi koje su temelj ljudskog sportskog izričaja i visoko postavljena letvica za sve ostale.

Natjecanje je obogatio i posjet Kristine Križanac, gradonačelnice Sinja. U lijepoj atmosferi novootvorenog biljarskog kluba ‘Road Runners’, kojeg je otvorio hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih igrača biljara u hrvatskoj povijesti, Sinjanin Josip Šušnjara, gradonačelnica je najboljima uručila pehare.

biljar3
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh