BANNER FERATA

U tijeku javni uvid u Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja

Autor/ica
Objavljeno: 15 srpnja, 2014

sinj

Grad Sinj stavio je prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Sinja na drugu ponovnu javnu raspravu. Grafički i tekstualni dio izložen je u Gradskoj vijećnici svakim radnim danom od 8 i 30 do 14 sati, i to do 18. srpnja, kada će se održati javna rasprava.

Pročelnica Ankica Panza istaknula je kako se dosta vremena potrošilo na udovoljavanje svim kriterijima koje je Zakon o prostornom uređenju donio, posebice novi zakon koji je na snazi od 1. siječnja.

‘Novi zakon je precizirao ono što naše sugrađane najviše zanima, a to je mogu li graditi na neizgrađenom građevinskom području. Novi zakon je kazao da se može graditi tamo gdje postoji uređeno građevinsko područje, a naš stručni izrađivač potrudio se da u ovim izmjenama i dopunama razgraniči neizgrađeno građevinsko područje na ono koje je uređeno i na ono koje nije uređeno. Time će se postići krajnji cilj, a to je da našim sugrađanima, koji su imali želju i potrebu da se njihovo zemljište dovede u stanje građevinskog, bude sukladno novom zakonu moguća gradnja na takvim parcelama’, istaknula je pročelnica Panza.

Ponovljeni drugi javni uvid traje do 18. srpnja, kada će se održati javna rasprava. Nakon javne rasprave, prijedlog bi trebao biti upućen na suglasnost Županijskog ureda za prostorno uređenje, a nakon toga i Gradskom vijeću Grada Sinja na usvajanje.

Pročelnica Ankica Panza istaknula je kako je veliki broj građana sudjelovao u samoj izradi kao i u izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja.

‘Građani su cijelo vrijeme sudjelovali u samoj izradi i u izmjenama i dopunama PPU-a, tako da je većina njih to do sada obavila. No, još uvijek postoji mogućnost da svi koji imaju nekakav prijedlog, iznesu ga na obrascu koji je dostupan u Gradskoj vijećnici te dostave na protokol Grada Sinja. Na taj način mogu se podnositi sve primjedbe, želje i potrebe za izmjenama u prostorno-planskoj dokumentaciji’, naglasila je pročelnica Panza.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh