mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

U12 državno prvenstvo: Sinj brončani, Trilj šesti, Cetina deveta, Dugopolje 19.

Autor/ica
Objavljeno: 23 svibnja, 2023
Sinj U trece na PH

Na U12 državnom rukometnom prvenstvu za djevojke ŽRK Sinj je na kraju završio kao treći klub u Hrvatskoj, a odlične rezultate polučile su djevojke iz Trilja, Cetine i Dugopolja…

Sinjanke su u polufinalu poražene od Sesveta 15:12, a nešto kasnije u dvoboju za treće mjesto nadjačale su suparnice iz Novske 17:13. Veliki je ovo uspjeh za sinjski klub koji se i ove godine vraća s medaljom, baš kao i prošle godine.

Iz redova Sinja dolazi i najbolja igračica prvenstva Ela Gubišić Čabo, dok je Marta Zorica izabrana u najbolju sedmorku. U najboljoj sedmorki je i vratarka Ivona Rančić iz Trilja.

Sjajan nastup je i iza triljskih djevojaka koje su razigravale za plasman od petog do osmog mjesta. U prvom susretu Trilj je bio bolji od Dugog Sela rezultatom 16:11, da bi u kasnijem terminu upisao poraz od Lokomotive 19:16, što ga je u konačnici svrstalo na šestu poziciju.

Sinjska Cetina također se predstavila u odličnom svjetlu. Ekipa Cetine razigravala je za poziciju od devetog do 12. mjesta, a kako je slavila i protiv Omišalja (22:10) i protiv Gospića, pripalo im je deveto mjesto u poretku najboljih.

U razigravanju za pozicije od 13. do 20, Dugopolje se na kraju moralo zadovoljiti s pretposljednjom pozicijom (vs. Virovitica 14:13), međutim, i sam dolazak na prvenstvo Hrvatske je velik rezultat samo po sebi tako da i pored njihovog imena ide veliki plus.

Poredak:
1. Koka
2. Sesvete
3. Sinj
4. Novska
5. Lokomotiva
6. Trilj
7. Rudar Labin
8. Dugo Selo
9. Cetina
10. Gospić
….
19. Dugopolje
20. Virovitica

RK Dugopolje U ZRK Sinj U PH ZRK Trilj U PH Cetina U

ferata@ferata.hr
0997370409