HEP predanost x
vrlika lake festival

Ultra Trail Dinarides vas vodi na putovanje kroz spektakularnu prirodu!

Autor/ica
Objavljeno: 10 svibnja, 2023
plakat prijave naslovna

Fotogalerija: Krume Ivanovski, Goran Jakuš

Grad Sinj će krajem ovog mjeseca ugostiti nevjerojatne utrke koje će oduševiti sve ljubitelje trčanja, prirode i avanture. Utrke će se održati u centru grada Sinja, a radi se o dvije različite kategorije – 18 km i 10 km, i DJEČJOJ UTRCI.
plakat prijave print UTD

Ove utrke će trkače provesti kroz šarmantne sinjske ulice, uključujući i prolazak pored Alkarskih dvora i tvrđave Starog grada s čijih zidina u dane Sinjske Alke i na blagdan Velike Gospe odjekuju zvuci mačkula, primitivnih imitacija topova mužara. Tvrđava, nekada sjedište župana i cetinskih knezova, nudi prekrasan pogled na Sinj i okolicu.

Trkači će tako imati priliku upoznati povijest grada Sinja a nakon toga će krenuti u avanturu istraživanja prirodnih ljepota Sinja i okolice. Staze će voditi kroz netaknutu prirodu, uključujući prekrasne šume Pavića Nebesa i vrh Visoka (892 m) s kojeg će se otvoriti prekrasan pogled na Sinj, dolinu Sinjskog polja, okolne planine (Kamešnicu, Dinaru, Svilaju, Biokovo, Mosor), Jadransko more i otoke.

VINKO

FAMILY RACE 10 km idealna je za početnike i rekreativce, te nudi laganu i ugodnu stazu za trčanje ili hodanje. INITIATION RACE utrka od 18 km je nešto zahtjevnija od utrke na 10 km, s više akumulativnog uspona. No, ova utrka je pristupačna i za manje iskusne trkače koji žele isprobati nešto novo. Uz prijateljsko ozračje , podršku volontera i drugih trkača, učinit ćete ovu utrku nezaboravnim iskustvom koje će vam dati novu dozu samopouzdanja i inspiracije za daljnje izazove.

Start za obje kategorije je na Trgu Kralja Tomislava 27.5.2023.(subota), ispred Crkve Gospe Sinjske, gdje će trkači započeti ali i završiti svoju avanturu. Dakle, obje staze su kružne i u cijelosti označene markacijama i trakicama s logom utrke.

Startni paket za sve sudionike uključuje majicu s motivom i logom utrke, finišersku medalju, okrepu za vrijeme utrke, obrok i piće nakon završetka, te foto i video materijale.
CURE

Bez obzira na vaše sportsko iskustvo ili fizičku spremnost, ovaj događaj nudi nezaboravan doživljaj u prirodi i poziva vas da se pridružite aktivnom uživanju u prekrasnom krajoliku.

Izazovi svoje granice i osjeti snagu prirode na Ultra Trail Dinarides!

UTD dječja utrka, za djecu do 13 godina, starta 28.05.2023. u 10 sati sa Sinjske pijace. Kružna staza kroz centar Sinja, na kojoj se održava utrka, duga je 400 metara. Mlađa djeca trebaju biti u pratnji roditelja. Startnina se ne plaća, ali je broj natjecatelja ograničen.

OBITELJ

Sva djeca dobit će majicu i finišersku medalju.

Prijave za SVE kategorije kao i informacije o preostalim kategorijama (42km UTD MARATHON; 81km KNIGHT’S RACE i 161km KING’S RACE) dostupne su na službenoj web stranici www.ultratraildinarides.com

Odaberi svoju utrku i PRIJAVI SE! Neka tvoja želja bude tvoj izazov!

GOSPODA

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh