trilj
vrlika
baner donlic

UMN Sinj: Bogat malonogometni vikend

Autor/ica
Objavljeno: 27 svibnja, 2022

Izvor: UMN Sinj

Tradicionalno, uoči, na dan ili oko Dana državnosti Udruga za mali nogomet Sinj organizira završnicu kupa lige koja se od sezone 1998/99. zove kup “Ivan Akrap” kao uspomenu na prerano preminulog našeg člana Ivana Akrapa Ćeje.

Ivan se rodio 06.03.1967. godine i od malih nogu balun je bio njegova strast. Početkom Domovinskog rata odaziva se zovu Domovine i kao dragovoljac pristupa Hrvatskoj vojsci. Nakon Domovinskog rata radi kao djelatni dočasnik u vojarni Kula.
Uz svoj profesionalni posao balun je bio konstanta i uz povremeno igranje u sinjskom Junaku redovito nastupa u ligi malog nogometa igrajući za momčad Zlatne potkove i njihovih sljednika.

Prerano s tek navršenom 31 godinom umire doslovno na terenu u sportskoj dvorani u Sinju na dan 08.03.1998.godine.

Svake godine izaslanstvo Udruge za mali nogomet Sinj uoči utakmice završnice kupa posjeti Ivanov grob, položi cvijeće i zapali svijeću kao znak sjećanja na Ivana. Isto tako brat pokojnog Ivana, Ante Akrap na samoj završnici dodjeli pokal pobjedniku.

Za ovu sezonu 2021./22. u samu završnicu su se plasirale momčadi Mnk Gala i MNK Torcida Otok BZ Planina koja je daleko najuspješnija momčad po boju osvojenih naslova pobjednika Kupa “Ivan Akrap”, a sama završnica se igra 29.svibnja 2022. godine s početkom u 18,00 u sportskoj dvorani “Ivica Glavan Ićo”.

Dan poslije, odnosno u ponedjeljak na rasporedu su polufinalne utakmice Doigravanja za prvaka.

Raspored:

Finale Kupa (nedjelja):
18,00: MNK Gala – MNK Torcida Otok BZ Planina Trilj

Polufinale Doigravanja (ponedjeljak):
18,00: Pizzeria Fantasia(1) – MNK Gala(2)
19,00: MNK Torcida Otok BZ Planina(1) – MNK Azra Inel Sinj(2)

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh