BANNER FERATA

VAD, gvardijan i Klapa Sinj dobili vrijedna priznanja

Autor/ica
Objavljeno: 14 studenoga, 2015
vad_nagrade1

Na Međunarodnom festivalu turizma, filma i krajobraza, koji je održan u Solinu, Viteško alkarsko društvo, sinjski gvardijan fra Petar Klapež i Klapa Sinj dobili su vrijedna priznanja.

U solinskom hotelu ‘President’ sinoć je održana završna svečanost tri međunarodne turističke manifestacije – 22. INTERSTAS (smotra turizma, filma i krajobraza), 18. ITF’CRO (festival turističkog filma) i 13. KEA-CRO, predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za ‘Zlatni cvijet Europe’, tijekom koje su dodjeljenje nagrade i priznanja zaslužnima.

Među nagrađenima se našlo i Viteško alkarsko društvo koje je dobilo tri vrijedna priznanja. Naime, VAD je dobio nagradu ‘Zlatni INTERSTAS’ za izniman doprinos očuvanju i njegovanju tradicijskih i povijesnih vrijednosti i kulture, time i značajan doprinos razvoju kulturnog turizma Sinja i Cetinske krajine. VAD je također dobio priznanje za film ‘Alka’, redatelja Dražena Žarkovića, za najbolji povijesno-dokumentarni film. Nagradu ‘Baldo Čupić’ za najbolji hrvatski nacionalni turistički film dobio je film ‘Alkarski ponos’, redatelja Darka Drinovca, a u produkciji VAD-a.

vad_nagrade2

Osim VAD-a, priznanje na sinoćnoj svečanosti – povelju FEST 2015. dobio je gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Petar Klapež. Gvardijan je priznanje dobio za izniman doprinos učvršćivanju u vjeri i duhovnu obnovu milijun hodočasnika Svetišta Gospe Sinjske te za doprinos veličanstvenoj proslavi 300. obljetnice Sinjske alke, time i razvoju turizma Sinja i Cetinskog kraja.

Nagradu organizatora manifestacije dobila je i Klapa Sinj, koja je sinoć u hotelu ‘President’ izvela nekoliko pjesama.

vad_nagrade3
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh