mel

Vazmeno bdjenje u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske

Autor/ica
Objavljeno: 1 travnja, 2024
vazmeno bdijenje

Izvor: www.gospa-sinjska.hr

Sinjski župnik fra Antonio Mravak predvodio je Vazmeno bdjenje u svetoj noći Velike subote, 30. ožujka, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

Na misnom slavlju koncelebrirao je gvardijan fra Marinko Vukman s fratrima Samostana Gospe Sinjske.

Vazmeno bdjenje započelo je Službom svjetla kojom se uskrsna svijeća – svjetlo Kristovo u procesiji unijela u crkvu. Potom je đakon fra Šimun Suton otpjevao Hvalospjev uskrsnoj svijeći te je uslijedila Služba riječi.

U propovijedi župnik fra Antonio je istakao kako uskrsnuće Gospodinovo predstavlja prekretnicu u povijesti svijeta i čovječanstva.

‘Žene koje su išle na grob pitale su se tko će im otkotrljati kamen. I mi svakodnevno postavljamo sebi pitanje što će biti sa nama i našim životom, tko nam može pomoći. Prazan grob i riječi mladića odjevene u bijele haljine ‘ne plašite se’, večeras su i nama upućene. Isus je živ, on je uskrsnuo! Po ovom trenutku događa se prekretnica u životu žena i čovječanstva. Uskrsli Krist želi biti i u našem životu prekretnica. Budimo ljudi uskrsne vjere i svjedočimo tu snagu kako je i naš život promijenjen s Isusom Kristom’, kazao je predsjedatelj.

Nakon homilije uslijedio je treći dio Vazmenog bdjenja – krsna služba u kojoj je župnik fra Antonio blagoslovio vodu te su obnovljena krsna obećanja.

Liturgijsko pjevanje tijekom Vazmenog bdjenja predvodili su članovi Mješovitog zbora Svetišta Gospe Sinjske pod ravnanjem fra Jure Župića i s. Jelene Mijić.

ferata@ferata.hr
0997370409