Banner CORE HIT RADIO

Večeras mogući susnježica i snijeg

Autor/ica
Objavljeno: 19 siječnja, 2023
kamesnica

U višim predjelima Hrvatske noćas je počeo padati snijeg, a snježne pahulje padaju i dalje u većem dijelu zemlje. Meteorolozi najavljuju kako nas u danima koji slijede čekaju jače zahlađenje i snijeg, kojeg bi trebalo biti posvuda u Hrvatskoj. Takva je priča i s Dalmatinskom zagorom i Cetinskim krajem. Gostujući u programu Hit radija Kristijan Božarov iz udruge Crometeo, istaknuo je kako nakon drugog dijela prosinca i početka siječnja i toplih dana nesvakidašnjih za to razdoblje, konačno dolazi zima:

‘Ta zimska priča počinje noćas, s četvrtka na petak. U većem dijelu Dalmatinske zagore, pa tako i cetinskom kraju, ne samo u višim predjelima, nego i u nizinama, očekuju se susnježica i snijeg. Neće to biti veliki snježni nanosi nego više dekorativne naravi, ali to će donijeti taj dugo očekivani zimski ugođaj’, istaknuo je Božarov, dodajući kako će petak i ostali dani vikenda biti promjenjivi s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Međutim, i dalje u noćnim razdobljima možemo očekivati padaline, odnosno susnježicu i snijeg:

‘S obzirom da su noći dosta hladnije od dana stvorit će se ponovno mogućnost za snježne oborine, posebno na Dinari i Kamešnici. Međutim, kao i noćas, to će i dalje biti kao zimski ugođaj praćen susnježicom i snijegom. Sve će to stvoriti zimske uvjete na cestama’, kazao je Božarov naglašavajući kako se u nižim predjelima mogu pojavljivati intervali padanja kiše.

Dnevne temperature kretat će se od 5 do 10 stupnjeva.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh