BANNER FERATA

Večeras premijera filma Bore Lee-ja ‘Teška tama’

Autor/ica
Objavljeno: 14 listopada, 2014

bore_lee_teska_tama01

Sinjski samouki glumac i redatelj Boris Ivković – Bore Lee, nakon 14 srednjemetražnih filmova i dvije godine stanke snimio je novi film. Riječ je filmu ‘Teška tama’ koji će premijerno biti prikazan večeras u sinjskom kinu, s početkom u 19,30 sati.

Radnja filma vrti se oko potrage Bore Lee-ja i njegovih prijatelja za nestalim prijateljem Tedijem, kojeg su članovi bande teško ranili i ostavili u šumi.

Bore Lee pohvalio nam se kako je film napravljen za svega nekoliko dana, te ističe kako je riječ o akcijskom filmu s komičnim elementima, nikako akcijskoj komediji, te očekuje da će večeras kino-dvorana u Sinju biti puna ljubitelja njegovog filma.

Osim nekoliko dosadašnjih Borinih suradnika, na filmu je radila uglavnom mlada glumačka ekipa iz Sinja i Splita, a nastao je uz podršku sinjske udruge mladih SKUP. Tajnik Udruge Mate Maleš, koji je ujedno i producent filma, kaže kako je riječ o prvom Borinom filmu koji je snimljen u HD rezoluciji, što je zasluga snimateljske ekipe na čelu s Dominikom Belančićem.

Osim u Sinju gdje će film biti prikazan danas i sutra, u planu je prikazivanje i u drugim gradovima. Sudeći prema uspjehu nekoliko dosadašnjih filmova, Maleš vjeruje kako će i ‘Tešku tamu’ pubilika odlično primiti.

‘Borin film je bio na dosta festivala, ne samo u Hrvatskoj već i u Beogradu, Crnoj Gori, u Argentini na filmskom festivalu, u zagrebu, u Varaždinu na frans-festivalu, … Što se tiče ovoga filma, već imamo dogovoren termin za prikazivanje filma u Trilju, u mjesecu studenom, a 28. listopada Bore putuje u Zagreb gdje će s Mariom Kovačevićem napraviti promociju filma, što će ujedno biti i podsjetnik na 10 godina snimanja filma ‘U kandžama velegrada”, kazao nam je Mate Maleš.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh