Visoki upravni sud odbio žalbu Glavana i Ugrina

Autor/ica
Objavljeno: 28 travnja, 2021
dgzu

Visoki upravni sud Republike Hrvatske donio je rješenje kojim se odbija žalba sinjskih dogradonačelnika Denisa Glavana i Zlatka Ugrina te se potvrđuje rješenje Upravnog suda u Splitu.

Kao što je poznato, nakon prekida suradnje gradonačelnice Sinja Kristine Križanac i NL dr. Jadrijevića – liste s koje je izrabrana na ovu funkciju, gradonačelnica Križanac je u srpnju 2019. godine svojim zamjenicima Denisu Glavanu i Zlatku Ugrinu uskratila pravo na obavljanje svih povjerenih im poslova. Glavan i Ugrin smatrali su kako im gradonačelnica nije ni dala ovlasti pa im ih ne može ni oduzeti te su odlučili svoja prava braniti na Upravnom sudu u Splitu. Međutim, Upravni sud je donio Rješenje kojim odbacuje tužbu Glavana i Ugrina za poništenje zaključka o uskraćivanju obavljanja povjerenih im poslova. Na ovo Rješenje dogradonačelnici su se žalili Visokom upravnom sudu u Zagrebu, no njihova žalba je odbijena te je Visoki upravni sud potvrdio rješenje Upravnog suda u Splitu.

Rješenje Visokog upravnog suda Republike Hrvatske o odbijanju žalbe tužitelja Denisa Glavana i Zlatka Ugrina protiv tuženika Gradonačelnice Grada Sinja možete pročitati OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh