banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Vjernici sutra slave blagdan svetog Ante Padovanskog

Autor/ica
Objavljeno: 12 lipnja, 2013

sveti_ante

Vjernici sutra slave blagdan Sv. Antuna Padovanskog, jednog od najomiljenijih svetaca u hrvatskom narodu.

Diljem Cetinskog kraja svečano će se služiti misna slavlja u čast sv. Ante, a posebno svečano će biti u Turjacima i Ugljanima, gdje je ovaj svetac zaštitnik župe.  Jutarnju svetu misu u 7 sati u Turjacima će služiti župnik fra Mladen Marić. U 8 sati misu za vjernike Košuta i Vojnića predvodit će košućki župnik don Dario Ćorić. Središnje misno slavlje s procesijom od 10 sati predvodit će prof. fra Blaž Toplak, koji će predvoditi i poslijepodnevnu svetu misu od 18 sati, kada će se upriličiti blagoslov djece i ljiljana.

U triljskom naselju Ugljane misna slavlja počinju u 8 sati. Svetu misu služiti će fra Luka Norac Kevo. Središnje misno slavlje i procesiju predvoditi će sinjski gvardijan fra Petar Klapež. Poslijepodnevno misno slavlje i blagoslov djece i ljiljana služit će se u 18 sati, a također će predvoditi fra Petar Klapež.

I u ostalim župama Cetinskog kraja služit će se svete mise i obavljati blagoslov djece. U sinjskoj župi jutarnje svete mise služit će se u 7, 8, i 9 sati. Procesija kroz samostansko dvorište, svečana sveta misa te blagoslov djece i ljiljana upriličit će se u 19 sati.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh