TOMMY mel

Vježba evakuacije održana u OŠ Marka Marulića

Autor/ica
Objavljeno: 16 travnja, 2024
VJEZBA EVAKUACIJE MARKO MARULIC

Izvor: OŠ Marka Marulića Sinj

U Osnovnoj školi Marka Marulića Sinj održana je ovoga utorka vježba evakuacije u slučaju potresa. Prema edukaciji o postupanju u slučaju potresa, održanoj četvrti školski sat u jutarnjoj i podnevnoj smjeni, učenici su se smjestili ispod klupa rukama štiteći glavu, a nakon završetka sirene koja je simulirala potres, mirno su s učiteljima i učiteljicama napustili školsku zgradu i okupili se na dogovorenom mjestu na školskom igralištu.

Kako nas je izvijestio ravnatelj škole Marko Križanac, ovakve vježbe su zakonski obvezne, a nažalost potresi koji pogađaju područje Hrvatske i šire, uvijek pozivaju na oprez. Ove vježbe se rade kontinuirano u OŠ Marka Marulića, napomenuo je ravnatelj Križanac:

‘Sama vježba je provedena prema Protokolu evakuacije u slučaju potresa. Učenici su upoznati s planom i načinima spašavanja, te su vježbu odradili u svojim učionicama i dvorištu škole. U vježbi su sudjelovali svi učenici, učitelji i djelatnici škole, a na kraju provedene vježbe konstatirano je da su rezultati vježbe evakuacije vrlo dobri.’

ferata@ferata.hr
0997370409