Vojovoda Mario Šušnjara odredio alkarsku povorku, nema debitanta

Autor/ica
Objavljeno: 29 srpnja, 2022
alkari

Alkarski vojvoda Mario Šušnjara danas je na sinjskom Hipodromu obznanio svoju odluku tko će biti alkari kopljanici, tko u pratnji barjaka, a tko njegov ađutant za 307. Sinjsku alku.

Prije nego je pročitao svoju odluku, Šušnjara je, obraćajući se alkarima, vodstvu VAD-a, novinarima, istaknuo kako je jako zadovoljan dosadašnjim tijekom priprema i prova na trkalištu, te zahvalio svima na trudu, radu i odricanju, što očekuje i u narednih pet dana prova do početka Bare.

Potom je pročitao svoju odluku za ovogodišnja 307. Alkarska natjecanja.

Alkari kopljanici: su Ivica Filipović Grčić – alajčauš, Ante Runje – zamjenik alajčauša, Tino Radanović, Nenad Marić, Ivo Zorica, Jure Domazet Lošo, Petar Tomašević, Andrija Hrgović, Ante Zorica, Josip Čačija, Frano Ivković, Frano Talaja, Marko Vrca, Martin Šušnjara, Mihovil Župa – slavodobitnik 306. Alke, Kristijan Bikić i Pavao Prolić.

Pratitelji barjaka su: Stipe Bogdan, Davor Svalina, Paulo Stupalo, Branimir Vučković, Josip Gugić, Davor Dalbello.

Barjaktar će na ovogodišnjoj Alki nositi dosadašnji buzdovandžija Mate Bilobrk, a dužnost vojvodina ađutanta obnašat će kao i lani Josip Jadrijević.

Obraćanje vojvode Marija Šušnjare alkarima poslušajte OVDJE.

U odnosu na prošlu 306. Alku, nekoliko je promjena. Među kopljanicima nema prošlogodišnjeg debitanta Filipa Vučemila i već ranije je poznato kako na popisu kopljanika neće biti Alena Poljaka i Marka Šuće.

Odlukom vojvode među kopljanike vraćeni su zamjenik alajčauša Ante Runje, Jure Domazet i Kristijan Bikić. O odabiru alkara za različite dužnosti u povorci za ovogodišnju Alku i tri promjene u odnosu na prošlogodišnji popis kopljanika vojvoda Mario Šušnjara je novinarima rekao:

‘Vojvodina uloga nosi svoju odgovornost izbora. Što se tiče promjena, podijelili smo ih u 3 ciklusa, pokušavajući doći do onih najboljih. Ja iskreno vjerujem da sam izabrao najbolje od najboljih. Jedna je promjena u ovom finalnom krugu. Mladi alkar Filip Vučemilo će ovu godinu pauzirati, samo zbog toga da prepusti svoje mjesto starijim alkarima, za koje smatram da se trebaju na častan način oprostiti od Alke, jer će jednom dijelu njih ovo biti oproštajna Alka. Filip po svojim kvalitetama kao alkar obećava i jako je dobar i ja ga vidim kao alkara kopljanika na sljedećoj Alci, kazao je vojvoda Šušnjara, koji nije želio  iznositi imena alkara kojima je ovo oproštajna Alka, dodajući kako će sa svakim od njih obaviti razgovor.

‘Posebno mi je drago to što su ove pripreme iznjedrile i nešto dobro, a to je  povratak jednog mladog alkara Bože Mandaca. To je jedan lijepi primjer koji dokazuje da se, i ako se privremeno pauzira, može na častan način vratiti u Alku, ako su svi alkarski kriteriji tu, znači, kvaliteta jahanja i gađanja, a prvenstveno i alkarski život. Bože nije s nama ovu godinu. Bože će se dogodine pridružiti alkarskoj povorci, a ove godine već na blagdan Velike Gospe će biti u procesiji. U budućnosti Bože će biti dio alkarske povorke, a vrlo brzo i kopljanik’, kazao je vojvoda Šušnjara.

alkari

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh