BANNER FERATA

Vojvoda Boško Ramljak odredio alkare kopljanike

Autor/ica
Objavljeno: 27 srpnja, 2018
alkari

Alkarski vojvoda Boško Ramljak danas je na sinjskom Hipodromu odredio alkare kopljanike i pratitelje barjaka za 303. Sinjsku alku. Ovom okupljanju nazočili su članovi Uprave i Nadzornog odbora Viteškog alkarskog društva kao i alkarski momci predvođeni arambašom Ivom Vukasovićem.

Za slavodobitnika 303. Sinjske alke nadmetat će se 17 alkara kopljanika: alaj-čauš Ivica Filipović Grčić, zamjenik alaj-čauša Ante Runje, Kristijan Bikić, Josip Čačija, Jure Domazet Lošo, Alen Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Frano Ivković, Nenad Marić, slavodobitnik 302. Alke Alen Poljak, Tino Radanović, Mario Šušnjara, Frano Talaja, Petar Tomašević, slavodobitnik Svečane Alke u Vukovaru Ante Zorica i Ivo Zorica. Alkarski barjak nosit će Darko Jadrijević,  a u njegovoj pratnji bit će Stipe Jukić, Bože Mandac, Joško Masnić, Martin Šušnjara te debitanti Stipe Bogdan i Mihovil Župa. I ove godine vojvodin ađutant bit će alkar Marko Vrca.

‘Odluku o tome tko će obnašati koju dužnost u alkarskoj povorci donio sam u prvom redu na temelju toga što sam nazočio većem dijelu priprema i svim provama. Isto tako, najvažnija konzultacija bio mi je alaj-čauš, zatim predstavnik alkara u Upravi VAD-a kao i stariji alkari, članovi Uprave i Časnog suda. Ove godine nemamo debitanta jer se vraća Josip Čačija, ali tu su dva debitanta u pratnji barjaka – dugogodišnji vježbenici Stipe Bogdan i Mihovil Župa. Siguran sam kako će svi odabrani svoju dužnost odraditi alkarski, na pravi način. Onima koji nisu sada u odabiru poručujem neka nastave raditi kao i do sada i sigurno da njihovo vrijeme dolazi’, kazao je vojvoda Boško Ramljak.

Alkarski vojvoda ovom prigodom kazao je kako je pratitelju barjaka Stipi Jukiću posljednji nastup u povorci jer ga on kao vojvoda u skoroj budućnost ne vidi kao kopljanika, a za oproštaj će imati čast odraditi ovu Alku i nositi sliku Gospe Sinjske u procesiji. Istu  zahvalu vojvoda je iskazao i prema alkarskom momku Anti Vukoviću.

Danas su se na hipodromu, pod vodstvom arambaše Ive Vukasovića, okupili i alkarski momci, a u momačkoj četi također ima određenih promjena. Novi alkarski momci su Damir Kovač Levantin, Ivan Vitić, Ivan Milošević i Ivan Vukasović. Na daljnjem sudjelovanju u povorci zahvalili su se Vitomir Živalj, Darko Bogdan i Željko Domazet. Iz objektivnih razloga ove godine među momcima neće biti Marija Blajića, Stipe Vučića i Ivana Dotura. Nakon sastanka momci  su sudjelovali u uređivanju i čišćenju unutarnjeg i vanjskog prostora Alkarske ergele.

Alkarske prove nastavljaju se u ponedjeljak, 30. srpnja, a u njim će uz alkare sudjelovati i alkarski momci.

alkarski_momci
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh