trilj
vrlika
baner donlic

Zašto je zastala izgradnja novog Centra za socijalnu skrb Sinj?

Autor/ica
Objavljeno: 25 svibnja, 2022
GRADILISTE CENTRA

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike očitovalo se na naš upit vezano za izgradnju nove zgrade Centra za socijalnu skrb Sinj.

U očitovanju stoji:

‘Rekonstrukcija objekta za potrebe Centra za socijalnu skrb Sinj privremeno je zastala s obzirom na to da se radi o objektu pod kulturnom zaštitom što se utvrdilo tijekom izvođenja radova iz razloga jer je potrebno dodatno ojačati temelje i nosive zidove objekta te se za potrebu utvrđivanja stanja dao izraditi geotehnički elaborat.

U tijeku je izrada novog tehničkog rješenja sukladno utvrđenom stanju iz geotehničkog elaborata, te će se po dostavi novog rješenja nastaviti s radovima.

Ukupna vrijednost radova iznosi 6.577.984,00 kn bez PDV-a odnosno 8.222.480,00 kn s PDV-om te obuhvaćaju rekonstrukciju predmetnog objekta za potrebe Centra za socijalnu skrb Sinj, a koji uključuju i podizanje kata.

Rok za izvođenje radova je deset mjeseci od uvođenja u posao, te će se rok izvođenja radova produljiti sukladno utvrđenom mirovanju.’

Podsjetimo, 2018. godine Grad Sinj je bez naknade i na neodređeno vrijeme resornom ministarstvu darovao zgradu u bivšoj vojarni Ivaniša Nelipića površine 283 metra kvadratna, a izvođač radova je u posao uveden 1. veljače ove godine.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh