DANI_ALKE mel PM SOLAR

Završeno 6. izdanje Salomon Sinj traila

Autor/ica
Objavljeno: 19 rujna, 2023
naslovna Sinj Trail

Vikend u znaku Salomon Sinj traila završio je uspješno. Svi koji su se okušali u jednoj od kategorija i uživali u dočeku na Gradskom bazenu, kažu da je posve, baš kao što je ovogodišnji slogan utrke glasio.

U subotu 16. rujna, preko 130 natjecatelja krenulo je sa sinjske pijace i uživalo trčeći ili šetajući u prirodi preko Visoke, Visošnice, kroz zaštićeni krajobraz Sutina, preko Pavića nebesa i drugih prekrasnih dijelova cetinskog kraja. Uvertira u utrku Salomon Sinj Trail započela je dan ranije s predavanjem ”Odvaži se: 158 vrhova” , a gost susreta bio je avanturist, planinar i trail trkač Daniel Krstulović Opara koji je govorio o svom projektu ”TU” kojim je prošao Hrvatsku planinarsku obilaznicu u 67 dana na vlastiti pogon. Serijal predavanja ”Odvaži se” s kojim su krenuli prošle godine, klub Cetina Adventure želi inspirirati sugrađane u pomicanju vlastitih granica i sigurni su da će se ova tradicija nastaviti.

Kao i dosadašnjih godina, na Sinj Trailu najodvažaniji su trčali 36 km dugu kategoriju popularno nazvanu Alka, izazov je bio i trčati kategoriju Čoju od 22 km, a ostali su imali priliku završiti najmanju stazu u dužini od 11 km (kategorija Bara). Organizator se pobrinuo osigurati bogate startne i nagradne pakete te odličnu atmosferu na Gradskom bazenu Sinju gdje je bio cilj, zabava i druženje za sve sudionike. Ove godine novost na trail susretu je prva dječja Sinj trail utrka koja je okupila 96 djece. Mališani s prigodnim majicama ”Malim koracima u velike avanture” otrčali su krug od 400 m oko Gradskog bazena te za nagradu dobili medalju-medenjak Ankicinog slatkog svijeta, Krašov slatki paket i uživali u sladoledu, uštipcima i kupanju na bazenu.

U kategoriji Alka slavili su Ana Kratki (SRK Rika) i Lovre Mihoteić (HPD Mosor), u kategoriji Čoja slavili su Jelena Bobetić (PD Cincar Livno) i Josip Toljan (Ak Okit/Toljsi Coaching). U kategoriji Bara pobjedu su odnijeli Monika Vištica (AK Fit) i Krešimir Mrčela (AK Okit).

Bogati startni paketi i vrijedne nagrade Salomona te kvalitetnih ruku lokalnih OPG-ova za najuspješnije, dio su već prepoznatljivog karaktera Sinj Traila. Osim toga, klub uvijek ističe snagu svojih volontera, sponzora, dontatora i suradnika koji pružaju podršku organizaciji ovakvog događaja.

– Nakon vikenda možemo stvarno reći da je bilo posve, baš kao što nam se taj slogan cijelo vrijeme provlačio do utrke. Zadovoljni smo i sretni što smo uspjeli u zamisli da još jednom pružimo najbolje što možemo i što naše podneblje ima. Ne možemo sakriti ponos što svima koji dođu, osim prekrasne prirode, pružimo užitak na Gradskom bazenu i delicijama sinjskih arambaša. Ove godine smo se i sami odvažili u nešto novo i okušali u organizaciji dječje utrke. Bilo je fantastično i hvala svim roditeljima i djeci koji su prepoznali našu priču! – poručuju organizatori.

Kako je bilo na utrci, pogledajte u fotogaleriji…

Rezultati najboljih:

ALKA

Žene :
1. Anna Kratki (SRK Rika) 4:46:44
2. Karmen Kostanić Jurić (AK Sljeme) 6:20:16
3. Ivana Markov Čvrljak (IND) 7:14:30

Muški :
1. Lovre Mihotić (HPD Mosor Sikire) 4:57:47
2. Ivan Tomić (IND) 4:59:20
3. Tomislav Krilić (AK Fit) 5:03:58

ČOJA

Žene :
1. Jelena Bobetić (PD Cincar Livno) 2:56:40
2. Tanja Budimir Bekan (IND) 3:20:36
3. Dijana Čular (Dračari) 3:38:03

Muški :
1. Josip Toljan (AK Okit/Toljsi Coaching) 2:05:51
2. Boško Mandić (IND) 2:20:21
3. Ivan Elek (KAS Cetina Adventure) 2:54:49

BARA

Žene:
1. Monika Vištica (AK Fit) 1:14:01
2. Ivana Vrvilo Baučić (PD Imber) 1:14:36
3. Anamari Bešker (IND) 1:16:12

Muški :
1. Krešimir Mrčela (AK Okit) 53:16
2. Ante Lokas (IND) 1:04:23
3. Jure Žilić (Dračari) 1:05:31

Sve rezultate utrke možete pronaći OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409