extrametal

Zbog kiše središnje misno slavlje održano u crkvi

Autor/ica
Objavljeno: 15 kolovoza, 2020

Sinjani danas slave blagdan svoje nebeske zaštitnice Gospe Sinjske.

Kao što je poznato, ovogodišnja proslava odvija se pod posebnim okolnostima, u skladu s epidemiološkim mjerama. Već ranije je odlučeno kako neće biti procesije s Gospinom slikom ulicama grada, a kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze koronavirusa svete mise služe se u samostanskom dvorištu. Tako je planirano da se i središnje misno slavlje, koje je od 11 sati predvodio i propovijedao nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, služi na otvorenom. No, nekoliko minuta prije 11 sati u Sinju je počela padati obilna kiša, pa je u posljednji trenutak odlučeno kako će se sveta misa ipak služiti u crkvi Čudotovrne Gospe Sinjske.

Kako bi se sklonili od kiše, veliki broj vjernika krenuo je prema unutrašnjosti samostana i u crkvu, a u tom naletu prekršena je mjera fizičke distance. Obraćajući se vjernicima na kraju misnog slavlja, gvardijan sinjskog Svetišta fra Ante Čovo kazao je kako su prekršili epidemiološke mjere kojih su se svih ovih dana pridržavali. No, dodao je kako je većina vjernika imala zaštitne maske za lice te vjeruje kako će Čudotvorna Gospa Sinjska i danas biti prava vitezica te će zaštitit svoj vjerni puk.

Dodajmo kako su nakon prestanka kiše brojni vjernici izašli iz crkve i svetu misu nastavili slaviti u samostanskom dvorištu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh