mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

ŽRK Sinj brončani na prvenstvu Hrvatske, osvojene i brojne pojedinačne nagrade

Autor/ica
Objavljeno: 9 lipnja, 2024
U ZRK Sinj PH mjesto

Foto: ŽRK Sinj

Finalni dan U13 rukometnog prvenstva Hrvatske donio je brončanu medalju za ŽRK Sinj, ali i cijeli niz pojedinačnih nagrada. Trilj je na kraju izborio devetu, a Dugopolje 14. poziciju u konkurenciji 20 najboljih ekipa ovog uzrasta u Hrvatskoj…

Sinj se još jednom potvrdio kao pravi rasadnik talenata i tu je postao velika konstanta hrvatskog ženskog rukometa. Treće osvojeno mjesto sjajan je uspjeh cijelog tima predvođenog trenericom Marijom Hrgović Tomić i ovo je još jedna potvrda vrhunskog rada koji za posljedicu ima i povratak u seniorsko prvoligaško društvo, dakako, na krilima upravo djevojaka iz vlastite škole rukometa.

U jutrošnjem polufinalnom susretu Sinj je poražen od Sesveta rezultatom 14:9, ali nekoliko sati kasnije je skupio snage i protiv Lokomotive, u susretu za treće mjesto, slavio pobjedu od 20:15. Finale je pripalo Koki koja je golom razlike bila bolja od Sesveta (14:13).

U PH ZRK Sinj nagrade

No, kad se već nije okitio zlatom, Sinj je zato pobrao većinu pojedinačnih nagrada i to redom:

NAJBOLJA SEDMORKA PRVENSTVA:

Lana Labrović (Sinj) – vratarka
Lena Kolenko (Koka) – lijevo krilo
Ema Kotarac (Sinj) – vanjska
Dora Jurić (Sesvete) – vanjska
Eva Andesilić (Koka) – vanjska
Barbara Mišura (Sesvete) – desno krilo
Lana Lončar (Sesvete) – kružna napadačica

NAJBOLJE POJEDINKE:

Ela Grubišić Čabo (Sinj) – najbolja strijelkinja
Stella Žanko (Sinj) – najbolja obrambena igračica
Ela Grubišić Čabo – najkorisnija igračica – MVP prvenstva

Svakako valja pohvaliti i mlade rukometašice Trilja koje su u razigravanju za poredak od 9. do 13. mjesta prvo bile bolje od Vinodola (17:12), nakon čega su u borbi za devetu poziciju svladale i Podravku (16:12).

Na prvenstvu je nastupilo i Dugopolje koje se borilo za poziciju od 13. do 20. mjesta. U razigravanju su rukometašice Dugopolja prvo bile bolje od Đakova (12:5), zatim Dugog Sela (24:21), da bi u posljednjem susretu koje se igralo za poziciju 13-14 poražene od ŽARK Splita (13:17).

U Zrk Sinj ekipna

ferata@ferata.hr
0997370409