raise banner

ŽRK Sinj starta u prvenstvu: Trener Mario Krstić najavljuje sezonu i susret protiv Virovitice

Autor/ica
Objavljeno: 25 rujna, 2020

S natjecanjem ovog vikenda kreće i Prva hrvatska rukometna liga za žene, a Sinj u prvom kolu dočekuje Viroviticu. Što možemo očekivati od sinjskih rukometašica, govorio nam je novi trener Mario Krstić

Prilično šokantna ostavka Marije Hrgović-Tomić zatekla je sportsku javnost i to svega tjedan dana prije početka prvenstva. S obzirom na manjak vremena, Uprava kluba odlučila je ekipu dati u ruke dosadašnjem treneru vratara Mariju Krstiću.

Što očekivati ove subote protiv Virovitice, novi trener nam kaže:

“Možemo sasvim sigurno očekivati da će se cure boriti svim srcem i da će dati sve od sebe kao i svaki put do sada.”

Ipak, Sinj je dosta slabiji nego prošle sezone. Gotovo cijela vanjska linija više nije tu, s izuzetkom Marije Draganić koja je i dalje dio ekipe. Maja Bilandžić otišla je na studij u Zagreb i potpisala za Lokomotivu, Silvija Masnić odlučila je prijeći u redove Murvice iz Crikvenice, a Marija Hrgović-Tomić, kako smo već ranije i pisali, dala je neopozivu ostavku na svoju trenersku i igračku funkciju.

“Činjenica je smo slabiji nego lani, to je jasno svakom tko prati rukomet, ali nama svima je to jedan dodatan veliki motiv. Ovo je prva utakmica i jasno je da želimo pobijediti, pogotovo jer nam je to direktni suparnik za opstanak.”, govori nam.

Mario Krstić u ŽRK Sinj stigao je na prošloj polusezoni, kao trener vratarki, a njegov rad bio je vidljiv u nastupima sinjskih vratarki koje su bilježile odlične utakmice. Dobro je upoznat s kadrom kojeg je dobio u ruke:

“Važne igračice su nam otišle, ali ima tu sjajnih mladih cura koje dolaze, koje su jako vrijedne i isto tako silno talentirane. Nadam se da će one uspjeti djelomično nadoknaditi odlazak ovih iskusnijih i da će se sve skupa pokazati u najboljem svjetlu.”

I za kraj, nekoliko riječi Mario Krstić kazao je i o sebi:

“Završio sam Kineziološki fakultet u Splitu, sada već davne 1996. godine. Igrao sam rukomet u Trilju, vodio sam jednu sezonu rukometašice Splita, kasnije i kadete Trilja u Prvoj hrvatskoj ligi. Kasnije me posao odvojio od rukometa, jednostavno nije bilo moguće spojiti to dvoje, ali vratio sam se sada kada su se neke okolnosti promijenile. Pomogao sam koliko mogu u proteklom razdoblju i nadam se da ću pomoći i još više u budućnosti.”

Sastav ŽRK Sinj:

Ana Lovrić, Gabriela Gudelj, Matea Mažurin, Ljubica Plazibat, Martina Čović, Žana Majić, Ana Ćosić Dragan, Andrea Vugdelija, Nina Boban, Maja Zorica, Karmen Paštar, Ivana Pletikosić, Marija Draganić, Anđela Plazibat, Luciana Mravak, Josipa Ćaleta, Ana Zorica, Petra Zorica, Ana Ugrin, Tina Bešljić.

Sinj i Virovitica susret prvog kola igraju u GSD Ivica Glavan Ićo s početkom u 18 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh