Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Alkar očekivano poražen u Zadru

Autor/ica
Objavljeno: 19 siječnja, 2018
Foto: Jerko Blajić

Foto: Jerko Blajić

U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva Alkar je očekivano uvjerljivo poražen od Zadra u Krešinom domu. Sve dvojbe o pobjedniku, ako ih je uopće i bilo, riješene su nakon sjajno odigrane zadarske druge četvrtine…

Zadar – Alkar 93:62 (19:18, 26:12, 21:17, 27:15)

Zadar – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 1500
Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Branimir Galić (Zagreb), Matija Glavurdić (Zagreb)

Zadar: Knowles, Bašić (3), Vladović (8), Ivanov (8), Kraljević (9), Jelenković (7), Krajina (10), Bostic (10), Vuković (5), Brzoja (11), Špralja (1), Božić (21).

Alkar: Jurela, Brajković (8), Bašić (2), Modrić, Šimunović, Bilandžić (6), Booth (7), Graf (10), Vuko (9), Proleta (6), Svalina (4), Šarac (10).

Nakon pomalo letargičnog ulaska u utakmicu Zadar je pritisnuo papučicu gasa i serijom 13-0 umaknuo sinjskoj pratnji. No, tada je i Alkar potegnuo iz svih oružja i uzvratio serijom 10-0, što mu je donijelo tek jedan koš manjka nakon prvih deset minuta.

Jezikova juha na mini predahu od strane Aramisa Naglića očito je dovoljno razdrmala domaću momčad, jer Zadrani su drugu četvrtinu odradili na visokom nivou i do odmora ostvarili visokih 15 koševa viška.

Mini serija u režiji Vuke na otvaranju drugog dijela naišla je na silovit odgovor povratnika Vladovića, čime je stavljena “točka na i” ove utakmice, barem, što se rezultatske zanimljivosti tiče.

Trener Alkara je već krajem trećeg perioda priliku dao trojici mladih igrača, Bašiću, Jureli i Šimunoviću, stoga je minus još ponešto narastao, ali to je ionako u ovom slučaju bilo manje važno. U konačnici domaća momčad je slavila rezultatom 93:62.

Narednog vikenda Alkar će gostovati u Kaštelima, gdje će tražiti pobjedu kojom bi se za još jedan korak primaknuo očuvanju prvoligaškog statusa.

Statistiku možete pogledati ovdje.

Tablica:

Tabl-k

ferata@ferata.hr
0997370409