Marino Trans

Alkar u drugom kolu na teškom ispitu u Velikoj Gorici

Autor/ica
Objavljeno: 4 listopada, 2019
Alkar Sonik

Velika i vrijedna pobjeda protiv Sonik Puntamike već je arhivirana, jer košarkašima Alkara valja snage odmjeriti s vrlo jakom momčadi Gorice koja je usto i domaćin…

S dosta strepnje Alkar je u prošlom kolu dočekao izuzetno pojačanu Puntamiku, ali drugo poluvrijeme pokazalo je da Alkar i ove godine ima što pokazati na parketu i s tom dobrom vjerom odlazi put Velike Gorice.

Gorica je ove sezone istaknula visoke ambicije, u pripremama je briljirala i skinula nekoliko ABA i ABA 2 ligaša, što je prošlogodišnjem najboljem treneru u ligi Josipu Sesaru ipak donijelo imperativ dobrih i odličnih rezultata, nikako prosječnih. U prvom kolu Gorica je u neizvjesnoj utakmici poražena u Splitu.

Alkar s druge strane nema nikakvog imperativa, osim onog zdrav sportskog i natjecateljskog, dva boda već su na kontu i nije realno očekivati da slavi u gostima protiv objektivno kvalitetnijeg suparnika, ali daleko od toga da je to nemoguće.

Mlada momčad Damira Milačića pokazala je izuzetnu fizičku pripremljenost, a kao takva je i slagana kako bi u tom segmentu mogla nametnuti visok ritam koji će za dobar dio momčadi ipak biti izazov. Koliko i Gorici, to tek ostaje za vidjeti.

U najavi susreta novi kapetan momčadi, Hrvoje Vučić, je kazao:

“Odradili smo odličnu pripremu za susret, svi smo spremni i to je najvažnije. Pobjeda protiv Sonika nam je velik vjetar u leđa, imamo sada dobru situaciju, jer smo skinuli s leđa to breme prve pobjede. Gorica je super jaka momčad koja napada poziciju u “top 4″, favoriti su, ali mi ne dolazimo s bijelom zastavom i idemo se boriti koliko možemo. Odigrat ćemo najbolje što znamo i vrebati eventualnu priliku za iznenađenje, tu nema dileme.”

Susret Gorice i Alkara na rasporedu je u subotu u Gradskoj dvorani u Velikoj Gorici s početkom u 18 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh