Marino Trans

Alkar u Rijeci traži iskupljenje

Autor/ica
Objavljeno: 14 veljače, 2014
milačić

Donedavno prvi i drugi, a danas peti i šesti. S tih pozicija u dvoboj 14. kola A-1 lige ulaze Kvarner i Alkar, stoga je i više nego jasno da bodovi vrijede kao suho zlato, da će momčad koja uzdignutih ruku napusti parket napraviti možda i ključni korak naprijed. Iako s “kapitalom” od dva vezana poraza, Damir Milačić vjeruje da njegova momčad ima što tražiti u Rijeci.

Domaći poraz od Šibenika Alkara je spustio sve do šeste pozicije na ljestvici, odnosno prvoj ispod crte koja jamči Ligu za prvaka, dok je Kvarner nakon nasukavanja u Bedekovčini tek jedno mjesto iznad sinjskih košarkaša. Jasno, situacija je više vizualno nego stvarno tako loša po obje momčadi, jer i jedni i drugi još uvijek drže sudbinu u svojim rukama.

I dok je od ranije poznato kako Sinjanima nedostaje jedan od ponajboljih igrača, Nikola Gaurina, iznenađujuće je ovih dana odjeknula vijest da su se Riječani odlučili zahvaliti centru Ivici Radiću koji je bio jedan od nositelja u njihovoj momčadi.

Kako god da bilo, pet kola prije kraja osnovnog dijela natjecanja, svaki novi posrtaj lako se može pokazati i kobnim, ali s obzirom na izjednačenost prvih šest momčadi, teško je prognozirati koliko će poraz jednima ili drugima biti (ne)nadoknadiv.

Trener Alkara Damir Milačić poraz od Šibenika već je arhivirao, a pred dvoboj s Kvarnerom najavljuje bespoštednu borbu svojih igrača:

“Nama je jasno da je svaka sljedeća utakmica kvalifikacijska, tako i ova, ali u Rijeku idemo rasterećeni zbog toga što se prije svega želimo dignuti psihološki nakon ova dva poraza i krize u koju smo upali. Više manje sve znamo jedni o drugima, idemo odigrati pravu mušku utakmicu i prije svega sebe unaprijediti kako ne bi upali u još veću krizu. Vjerujem u ovu momčad, vjerujem u ono što radimo i nadam se dobroj predstavi.”

Susret u Rijeci igra se u subotu s početkom u 18 sati.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh