Alkar u sezonu kreće bez Jure Bobana

Autor/ica
Objavljeno: 16 rujan, 2018
Jure Boban

Nakon punih mjesec dana od početka priprema Košarkaškog kluba Alkar, pomalo neočekivano došlo je do prekida suradnje s Jurom Bobanom. Kako i zašto se sve to odigralo, zašto je Klub otkazao igraču, odlučili smo saznati od Jure Bobana i trenera Srđana Helbicha…

Već prilikom preuzimanja dužnosti predsjednik kluba Denis Glavan istaknuo je namjeru da klub poprimi konkretnije sinjske obrise, odnosno da se u njega vrati što više domaćih igrača i da se na njihov pogon krene u još jednu prvoligašku sezonu. I dok je to prošle sezone bilo gotovo nemoguće za izvesti, za ovu se prionulo poslu.

Trogodišnje ugovore na potpis su dobili svi mlađi daroviti igrači, dvogodišnju vjernost potpisao je jedan od povratnika Hrvoje Vučić, iz Splita se vratio Domagoj Kanaet, Josip Boban se vratio nakon godine provedene u Osijeku i Dubrovniku, dok je njegov brat Jure obukao dres sinjske momčadi nakon dvije godine.

U cijeloj toj sinjskoj košarkaškoj idili pomalo neočekivano je došlo do prekida suradnje između Jure Bobana i Alkara, pogotovo kada se u obzir uzme sve gore nabrojano. A što se dogodilo pojasnili su spomenuti igrač te trener, svatko iz svog kuta.

Jure Boban nije krio razočarenje novonastalom situacijom i za Feratu je u poslanom priopćenju kazao:

“Nisan ja povrijeđen u ovoj situaciji, ja san u ovoj situaciji razočaran od strane ljudi iz Sinja s kojima san se dogovorio, iza čega san lipo isplanira sve za bit u Sinju i iznajmio stan sa curon. I onda me potra ća lik iz Osijeka koji tu neće bit cilu sezonu i to me potra tri tjedna prije početka sezone. Osta san bez ugovora i mogućnosti da igran HT Premijer ligu zato šta je kasno za nać klub, jer su svi popunjeni. Prvi san koji se dogovorio sa Alkaron i na povjerenje san trenira bez potpisanog ugovora i nisan na probi bio. Još uz sve to, prvi san se dogovorio sa upravon, nikakvih problema nisan radio, prista san na ponuđeno.

“I sad vi dopuštate “čoviku” iz Osijeka da me potra ća, “čoviku” koji me je uvatio na pik i maltretira od početka priprema i svaki trening bi me ubio u pojam sa nečin novin. Nakon šta me je pita jesan li razmišlja o tome da prominin zanimanje i nakon šta mi je reka da san odradio trening na svježinu, nakon 7 dana netreniranja, a zna da san pio antibiotike i tjedan dana prije bio na infuziji i zato šta san doša odradit trening sa virozon, čin mi je fibra pala i jos par takvih stvari i zato šta san mu normalno reka da ne mogu slušat to i ne želin pričat.”

Isto tako poslušali smo što s druge strane na istu temu ima za reći trener Alkara Srđan Helbich:

“Ja ne bih rekao da on nije potreban momčadi, ali on nije zadovoljio na pripremama svojom fizičkom spremom. Došao je na pripreme totalno nespreman, a tijekom priprema nije ni pokazao nekakvu želju ni volju da bi se mogao pripremiti. On ima problem s nekakvim alergijama, ne može trčati vani, ne može u dvorani, ne može u teretani. Jednostavno nije zadovoljio u dijelu u kojem sam ja očekivao od njega i što inače očekujem od svih igrača.”

“Druga stvar je bila i jedna situacija u kojoj sam ja to njemu pokušao sve objasniti, ali on jednostavno nije ni želio ni razumio ono što mu ja pokušavam reći i na jedan način je narušio disciplinu koja ja očekujem od igrača, tako da sam ga odstranio iz ekipe.”

Print Friendly
Facebook
Na vrh