Alkari i alkarski momci u pripremama za Svečanu alku u Vukovaru

Autor/ica
Objavljeno: 4 ožujak, 2017
sastanak_vad_1

Foto: Damir Benja

Kako se bliži 6. svibnja sve je više aktivnosti kojima se VAD priprema za Svečanu alku koja će se, pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, održati u Vukovaru.

Tako je sinoć u alkarskim dvorima održan sastanak čelništva VAD-a s alkarima i alkarskim momcima. Predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić naglašava kako su pripreme za ovu veliku svečanost već odavno počele i došlo je vrijeme da se definiraju aktivnosti i zadaće sudionika povorke.

‘Zbog toga smo sinoć održali sastanak s alkarima, alkarskim momcima i svim sudionicima povorke kako bi iznijeli cijeli plan priprema za Svečanu alku koju moramo na iznimno visokoj razini odraditi u gradu heroju’, kazao je Jukić, dodajući kako će same pripreme alkara početi u subotu, 11. ožujka, u 16 sati na hipodromu.

Jukić ističe kako je za Svečanu alku u Vukovaru definirana i sama povorka.

‘Što se tiče Svečane alke u povorci će biti isti sudionici koji su odradili i 301. Sinjsku alku. Međutim, nakon toga u pripremama za redovitu Sinjsku alku, koja se održava 6. kolovoza, vojvoda, alajčauš i arambaša imat će mogućnost provesti određene promjene kada je u pitanju alkarska i momačka povorka’, istaknuo je predsjednik VAD-a dr. Stipe Jukić.

Inače, same pripreme u Vukovaru što se tiče alkara počele bi 29. travnja, a alkarima bi se alkarski momci, čelništvo VAD-a i ostali priključili 4. svibnja (četvrtak).

sastanak_vad_2

Foto: Damir Benja

Print Friendly
Facebook
Na vrh