Jadra ipak ostaje na čelu Krnjevalske udruge

Autor/ica
Objavljeno: 11 siječanj, 2014

maskenbal

U sinjskoj Gradskoj vijećnici sinoć je održana redovita godišnja skupština Krnjevalske udruge grada Sinja, kojoj je nazočilo 17 članova. Iako je Jadranka Maleš ranije najavila kako će se zbog osobnih razloga povući s dužnosti predsjednice, ipak je dogovoreno kako će Jadra na čelu sinjske Krnjevalske udruge ostati još godinu dana.

Za Jadrine zamjenike, odnosno dopredsjednike Krnjevalske udruge izabrani su Žarko Romac Žare i Vlatko Rogulj Vlaja, dok će dužnost tajnika obavljati Ivica Milošević Saki. Krnjevalske svečanosti zahuktat će se početkom veljače, nakon primopredaje ključeva grada.

Prema riječima meštra od krnjevala Žare Romca, odmah po izboru vodstva Udruge nastupili su problemi.

‘Naime, dobili smo zahtjev za izručenje krnjevala u Peking zbog navodnog gnjusnog zločina koji je počinio. Navodno je tamo ubio neku patku i pojeo je. I sad Kinezi traže izručenje, a mi ne znamo je li nastupila zastara, pa moramo kontaktirati naše pravne stručnjake. Imamo malo problema s kineskim jezikom, ali imamo našeg prevoditelja Petra Malbašu Kineza, pa će nam on prevest. Kažem vam, velike se stvari dešavaju, vidjet ćemo šta će biti od ovog Lex Patka’, u svom prepoznatljivom šaljivom tonu prepričao nam je Žare Romac.

I ove godine u okviru krnjevalskih dana održat će se tradicionalne Arambašijada i Tripicijada, no bit će i novih događanja, o kojima Žare za sada nije htio puno otkrivati.

Print Friendly
Facebook
Na vrh