nacionalni sajam prsuta
Ultra Trail

Mons. Ante Jozić proslavio 25 godine svećeništva

Autor/ica
Objavljeno: 24 srpnja, 2017
ante_jozic

Izvor: Župa Trilj

U nedjelju 23. srpnja u župnoj crkvi sv. Mihovila u Trilju, mons. Ante Jozić – diplomat Svete Stolice u Hong Kongu (Kina), proslavio je svoj srebrni jubilej – 25 godina svećeništva.

Mons. Ante Jozić rođen je 16. siješnja 1967. god. u Trilju. Osnovnu školu završio je u Trilju, sjemenište i bogosloviju je završio je u Splitu. Za svećenika je zaređen 28. lipnja 1992. po rukama mons. Ante Jurića. Mons. Jozić tri godine je službovao kao kapelan u Makarskoj (1992.-1995.), potom ga nadbiskup šalje u Rim na studij (1995. – 1999.). Poslije studija ide kao predstavnik Svete Stolice u Indiju (1999.- 2003.), potom u Moskvu (2003.-2009.) i Hong Kong (Kina) (2009. do danas)

Svečanu Svetu misu predvodio je mons. Ante. U koncelebraciji su bili mons. Dražen Kutleša – porečko – pulski biskup, don Stipe Ljubas – župnik Trilja i dekan Cetinskog dekanata, don Josip Dukić – ravnatelj Nadbiskupijske klasične gimnazije u Splitu, don Nikola Sarić – misionar u Tanzaniji, don Božo Plazibat – župnik u Visokoj i don Lovro Žuljević.

Euharistijskom slavlju nazočili su obitelj, rodbina i prijatelji mons. Jozića i brojni vjernici.

Na kraju misnog slavlja svoju čestitku mons. Joziću je uputio mons. Dražen Kutleša – biskup porečko – pulski i gradonačelnik Ivan Šipić koji je uručio povelju grada Trilja za 25 godina služenja Bogu, Crkvi i čovjeku.

Sveti Otac Papa Franjo je poslao je svoju čestitku za 25 godišnjicu svećeničkog ređenja monsinjoru Anti i zahvalio mu je za velikodušno služenje Svetoj Stolici i zazvao Apostolski blagoslov na njega i na članove njegove obitelji i na sve osobe njemu drage.

Mons. Ante zahvalio je svima na molitvama, prijateljstvu i svakoj pomoći kroz proteklih 25 godina svoga svećeničkog služenja .

Župnik don Stipe i cijela Župa Trilj se nada da će sveti Otac Papa Franjo ubrzo obznaniti radosnu vijest za Trilj i cijelu nadbiskupiju i da će monsinjora Antu Jozića zarediti za biskupa.

ante_jozic_1

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh