Marino Trans

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima

Autor/ica
Objavljeno: 21 rujna, 2013
ambalaza-szb-obr

Izvor: Poljoprivredno-savjetodavna služba Sinj

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, korisnici sredstava za zaštitu bilja, proizvođači poljoprivrednih proizvoda za tržište, proizvođači u sustavu PDV-a , dužni su na zakonom propisan način zbrinuti praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja.

Projektom CROCPA EKO MODEL prikuplja se ispražnjena i temeljito oprana ambalaža tvrtki članova Udruge CROCPA (AM Agro, Agroteks, AgroChem-Maks, BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Pinus Agro, Syngenta Agro , Genera dd i Herbos d.d.u stečaju!) koje financiraju ovu akciju.

Akciju provodi ovlaštena tvrtka C.I.A.K. d.o.o.

Predaja ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja u Splitsko-dalmatinskoj županiji može se obaviti u utorak, 24. rujna u Poljoapoteci ‘Hipodrom’, u ulici Put Piketa 24 u Sinju, u vremenu od 9 do 11 sati.

Donosioci ambalaže dužni su pravilno ispuniti PRATEĆI LIST ZA OPASAN OTPAD (Obrazac PL-Oo) i DEKLARACIJU O FIZIKALNIM I KEMIJSKIM SVOJSTVIMA OTPADA (Obrazac DFKSO). Obrasci se mogu kupiti u knjižarama Narodnih novina.

Prilikom popunjavanja potrebno je imati slijedeće podatke: OIB, MBS-matični broj subjekta,MBO-matični broj obrta MIBPG-matični identifikacijski broj poljoprivrednog gospodarstva (ovisno o tome da li se radi o OPG-u, firmi ili obrtu). Kilažu nije potrebno upisivati. Prilikom predaje ambalaže djelatnici C.I.A.K.-a d.o.o. ovjeriti će Prateći list za opasan otpad, što je dokaz da ste pravilno postupali s praznom ambalažom sredstava za zaštitu bilja te ga je potrebno čuvati.

Za sve dodatne informacije možete se javiti u Ured poljoprivredno-savjetodavne službe ili na broj tel. 823-003.

Facebook
Na vrh