Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Otok: Predstavljanje knjige ‘Povijest sporta u općini Otok’

Autor/ica
Objavljeno: 22 ožujka, 2017

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sutra, 23. ožujka, u prostorijama Općine Otok s početkom u 18 sati upriličit će se predstavljanje knjige ‘Povijest sporta u općini Otok’, autora Petra Norca Keve.

Knjiga je svojevrsna monografija svih sportova, od onih starih tradicionalnih, seoskih, do ovovremenih, modernih sportova. U knjizi je paleta predočenih sportskih naslova, sudionika sportskih događanja, sudaca, odgovornih osoba, povijesnih činjenica i tabelarnog prikaza sa zanimljivim podacima.

Svi čitatelji, kao i svi oni kojima knjiga dođe ‘pod ruku’, imat će se prilike osobno prepoznati u jednom ili više sportova po različitoj osnovi. Autor je knjigom želio obuhvatiti mnoge činjenice, događaje, važne datume koji su pokazatelji vremena događanja i ostvarenih sportskih rezultata.

Do svih tih podataka trebalo je doći preko raznih arhiva (novinskih kuća, sportskih saveza, kućnih zbirki. ..), a sve je to tražilo mnogo vremena, truda, volje i suradnje u raznim oblicima s izvorom podataka. U knjizi je prikaz i razvoj sportske infrastrukture kroz zadnjih 50-tak godina u Otoku.

Autor je obuhvatio sportaše i osobe koji su korijenima vezani za Otok, jer su oni ili njihovi preci porijeklom iz Otoka i ovih krajeva. Mnogima će to biti ugodan podatak i nagrada za njihov sportski trud i saznanje da se o njima zna i u Otoku.

Knjigu će predstaviti dr.vet.med Ivica Perković, zamjenik načelnika, dr. Stipe Jukić-Pelada, novinar Mijo Grabovac, autor Petar Norac Kevo i moderator Ante Botić. Na predstavljanju knjige će nastupati prof. Mislav Norac i guslar Mirko Crljen.

ferata@ferata.hr
0997370409