Marino Trans

Pravoslavni vjernici slave Božić

Autor/ica
Objavljeno: 7 siječnja, 2020
crkva sv nikolaja

Pravoslavni vjernici koji Božić slave po julijanskom kalendaru danas slave Badnjak. Svečanosti su počele liturgijama jučer u manastiru Dragović i u crkvi svetoga Nikolaja u Vrlici.

Jučer poslijepodne upriličena su bogoslužja na kojem su posvećeni badnjaci. Nalaganje i blagoslov badnjaka te svečana slavlja upriličena su u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg na izvoru Cetine, u Otišiću, te u Biteliću u Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice. Svečanost polnoćke za pravoslavne vjernike za vrličku parohiju upriličena je u manastiru Dragović. Gostujući u programu Hit radija protosinđel Vrličke parohije otac Jovan,čestitajući Božić vjernicima koji ovaj radostan trenutak slave po julijanskom kalendaru između ostalog je kazao:

‘Gospod dođe u svijet da spase rod ljudski svojim rođenjem. Bogo-čovjek je svojim rođenjem pokazao ljudskom rodu da čovjek može biti čestit, blagočestit i da može živjeti u ljubavi sa svima, voljeti cijeli svijet ljudski i kao takav otići u carsko nebesko’, istaknuo je između ostalog otac Jovan.

Svečana slavlja u crkvama nastavljaju se i sutra, 8. siječnja, a liturgija će se služiti od 9 sati u Biteliću u Crkvi Pokrova Presvete Bogorodice. Svečana liturgija bit će u četvrtak, 9. siječnja u Cetini na Svetog Arhiđakona Stefana, a 14. ovog mjeseca na Svetog Vasilija Velikog svečanost će biti u Sinju.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh