Marino Trans

Predstavljena knjiga Ivana Ugrina

Autor/ica
Objavljeno: 26 srpnja, 2013
Knjiga_ugrin_00

Sinoć je  u Alkarskim dvorima u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Sinj, predstavljena knjiga Još Hrvatska nij’ propala autora Ivana Ugrina.

Knjigom su obuhvaćena 72 komentara koja je Ivan Ugrin objavio tijekom 2011. i 2012. godine u Spektru – subotnjem prilogu Slobodne Dalmacije, pod egidom Dva o jednomDesno krilo. Komentari su objavljeni zajedno s komentarima Ugrinovog redakcijskog kolege Danka Plevnika koji je istu tematiku obrađivao s lijevih pozicija.

Nazočne Sinjane i njihove goste najprije je pozdravio predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Sinju – fra Mirko Marić, koji je nakon toga naveo i niz vlastitih zapažanja o knjizi Ivana Ugrina.

O sadržaju knjige i porukama objavljenih kolumni govorio je novinar Joško Kontić – urednik Hit radija i Ferate.

Govoreći o knjizi Ivana Ugrina Još Hrvatska nij’ propala, dr. sc. Nedjeljko Mihanović – predsjednik Hrvatskog sabora 1994. – 1995., je istaknuo:

‘U kolumnama Ivana Ugrina uvijek je prisutan sadržaj, koji je uistinu aktualan. Njegovi tekstovi neće zastarjeti, jer nemaju manu. Oni su kao sadržaj, tema i motiv uvijek aktualni, pa će i u budućnosti biti pokazatelji i poruke čitateljima.’

Zahvaljujući organizatoru, predstavljačima, nazočnim posjetiteljima i posebno mladom sinjskom glazbeniku Natanu Zlodri koji je sudjelovao u kulturnom dijelu programa, autor knjige Ivan Ugrin je istaknuo:

‘Svi predstavljači su na poseban način ostavili dojam na posjetitelje. Meni je iznimno drago što je ova knjiga predstavljena u Sinju, za koji sam posebno vezan. Još kao mladić hodočastio sam Gospi Sinjskoj, a Njenu sliku osobno sam uručio Svetom Ocu Papi prije 30 godina.’

Govoreći o svojim kolumnama u kojima se spominju neke povijesne nepravedne sudske odluke, Ugrin se prisjetio hrvatskog generala Mirka Norca, što je većina nazočnih popratila pljeskom.

fotogalerija
Facebook
Na vrh