Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Ragbi: Dalmacija nakon dramatične završnice ostala bez pobjede

Autor/ica
Objavljeno: 4 ožujka, 2017
ragbi-uni

Veliku priliku imala je sinjsko-makarska ragbijaška momčad da slavi protiv favorizirane Nade i tako po prvi put se domogne naslova prvaka RRC lige, međutim, u samoj završnici je popustila koncentracija što je splitska momčad iskoristila za potpuni preokret…

Dalmacija – Nada 3:7 (3:0)

Sinj – SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić. Gledatelja: 500
Sudac: Dean Štiglić (Beograd)

Dalmacija: Žigo, I. Jukić, D. Jukić, I. Šimić, Tomić, Lovreta, T. Miloš, Vučemilo, Kovačić, Klarić-Kukuz, Lovrić, Župan, Grčić, Pavlović (3), Puharić, Bajnoci, Brčić, Bučan, M. Miloš, Budimir, Efendić, Vučković, Šolto.

Nada: Miljak, Čorić, Ondini, Mitrović-Jelavić, Perić, Đurović, Kodžić, Popović, Antić, Lerotić, Olujić, Rudić, Burazin, Vlajčević, Rosso (2), Čulić, Boko, Marović, Tomaš, Bibić, Plazibat, Ivančić (5), Vuletić.

Dalmacija je odlično otvorila susret, gurnula Nadu na njenu polovicu i nekoliko puta došla u dobre pozicije za score, ali ipak nije bilo ideje u završnicama akcija. Pokušao je i Pavlović iz kazne, ali vjetar je učinio svoje i odnio loptu tik pored vratnice.

Inicijativa domaće momčadi potrajala je dobrih 30-ak minuta, a onda su krenuli gosti. Dalmacija se tada grčevito branila i na kraju obranila, iako je odličnu priliku za poravnanje iz kazne imao Rosso, međutim, nije bilo preciznosti.

I kada se činilo da će momčadi na odmor bez poena, ukazao se Pavlović koji iz kazne zabija za 3:0 i erupciju oduševljenja na tribinama gdje se skupilo možda i preko 500 gledatelja po prohladnom vremenu.

U drugom dijelu Nada je dominirala svih 40 minuta. Score je visio u zraku, unatoč fanatičnoj borbenosti domaće momčadi, a samo sedam minuta prije kraja obrana Dalmacije je popustila pa se po desnoj strani sjurio Ivančić koji je zabio za 3:5, da bi potom i Rosso iz pretvaranja podebljao na 3:7, što je bio i konačan rezultat.

Unatoč porazu sinjsko-makarska družina odigrala je odličnu utakmicu, bila na pragu velikog iznenađenja i stoga je zasluženo pobrala pljesak publike.

ferata@ferata.hr
0997370409