TOMMY mel

Ragbijaši Dalmacije na pogon Nike Pavlovića slavili protiv Čelika, zaigrale i djevojke

Autor/ica
Objavljeno: 13 ožujka, 2016

ragbi01

Ragbijaši Sinja i Makarske, okupljeni pod imenom Dalmacije, odličnom su predstavom slavili protiv zeničkog Čelika i time ostali u utrci za naslov prvaka…

Dalmacija – Čelik 37:8 (16:3)

Sinj – SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić
Gledatelja: 250
Sudac: Dejan Štiglić (Beograd)

Dalmacija: Žigo, Jukić, Pleić, Majić, Bučan, Lovreta, Grle, Tomić, Kovačić, Klarić-Kukuz, Puharić, Župan, Deranja, Pavlović (27), Mucić, Lovrić, Jakić, Brčić, B. Vučemilo (5), A. Vučemilo, Lovrić, Vučković, Efendić (5). Trener: Drago Lulić

Čelik: Alić, Mi. Fetić, Mrkaljević, Ahmić, Kavazović, Glavaš, Kubat, Suljaić, Zadić, Tufekčić (3), Begić, Topčić (5), Hamzić, Bašić, Spahić, Ćerim, Keserović, Ramić, Topalović, Me. Fetić, Mrgić.

Čovjek odluke i prvo ime susreta bio je Niko Pavlović koji je svoj fenomenalan nastup okončao s ukupno 27 poena, od 37 koliko ih je prikupila Dalmacija.

Pavlović je već nakon dvije minute pretvorio iz kazne, da bi već kroz nekoliko minuta uslijedio novi score, zatim i pretvaranje te naposljetku i prekrasan pogodak s oko 45 metara iz kazne za 13:0. Za goste je nakratko stvari popravio Tufekčić također pogodivši kaznu.

Sinjani i Makarani su nakon prvih 40 minuta imali prednost od 16:3, a istim tempom se nastavilo i u nastavku kada je domaćin ponovno bio izrazito dominantan. Posebno lijepa akcija viđena je u 45. minuti nakon što je odlični Pavlović u svojoj polovici presjekao opasan napad gostiju, zatim prešprintao oko 60 metara i postigao score unatoč nekoliko pokušaja rušenja.

Do kraja su Pavloviću “ruke dali” i Efendić i Bože Vučemilo za uvjerljivih 37:8. Dalmacija sada čeka posrtaj Ljubljane koja na svom travnjaku čeka Sportex iz Beograda, a za naslov prvaka družine iz Dalmacije potreban je remi ili poraz Ljubljane.

Svoj nastup imale su i ragbijašice Sinja koje su u ragbiju 7, na trokut turniru, snage odmjerile sa suparnicama iz splitske Nade i zeničkog Čelika. Sinjanke su u prvom susretu poražene od Nade rezultatom 31:0,  bolje od njih bile su i igračice Čelika koje su slavile s 21:7.

Ragbi žene Sinj

ferata@ferata.hr
0997370409