mel

Ragbijaši Dalmacije preko munja i gromova do pobjede nad Ljubljanom

Autor/ica
Objavljeno: 12 svibnja, 2018
Ragbi Sinj

Ragbijaši Dalmacije slavili su protiv Ljubljane u petom kolu regionalne RRC lige. No, priča dana dogodila se neposredno prije početka utakmice kada se veliko nevrijeme sručilo na samo igralište…

Dalmacija – Ljubljana 29:25 (17:11)

Sudac: Mario Dragičević (Split)
Gledatelja: 100

Dalmacija: Žigo, S. Brčić, I. Jukić, M. Miloš, Brčić-Šušak, Penić, T. Miloš (5), Tomić, Kovačić, Prološčić (5), Vučković, Vučemilo, Grčić, Klarić-Kukuz (5), Pavlović (9), Mastelić, I. Brčić, D. Jukić, Majić (5), Munivrana, J. Jukić, Filipović, Šolto.

Ljubljana: I. Okič, Javornik, Lah, Dovnikov, Šercer, Sajević (5), Železnik, Oruć, Semrov, Kavčič (5), Troppan, Volavšek (5), Penko, Kadunc (5), G. Okič (5), Miljuš, Kicič, Jamnik, Petelin, Lazič, Burnik.

Gotovo nestvarne scene viđene su na SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić za vrijeme zagrijavanja kada je, uslijed jakog nevremena praćenog grmljavinom i tučom, jedan grom pogodio pored igrališta.

Od siline udarca i eklektičnog pražnjenja 20-ak igrača doslovno je popadalo po travnjaku, a dio njih bio je vidno i ošamućen. Čim je prošao prvotni šok, igrači su pobjegli u svlačionicu, na sreću, bez težih posljedica. Utakmica se na kraju odigrala uz razumljivo kašnjenje od pola sata.

Sinjsko-makarska kombinacija u ovoj utakmici bila je uglavnom na sinjski pogon, uz tek dva igrača iz Makarske, pa su priliku dobila i tri mlada reprezentativca Sinja koji su opravdali povjerenje, pogotovo Prološčić koji je ostvario i jedan score.

Dalmaciji je pripalo prvo poluvrijeme, a vidljiva inicijativa na kraju je rezultirala prednošću od 17:11 nakon prvih 40 minuta. U nastavku, pak, Ljubljana je došla do daha, ali do preokreta ipak nije stigla pa je slavlje pripalo Sinju s konačnih 29:25.

Ova pobjeda Sinju je donijela i bonus bod što ga i dalje drži u borbi za naslov pobjednika.

ferata@ferata.hr
0997370409