Marino Trans

Raspušten sinjski HDZ, povjerenik Ante Babić

Autor/ica
Objavljeno: 26 studenoga, 2013

hdz nova snaga sinj 1

Županijski odbor HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije raspustio je sinjski HDZ, a za predsjednika Povjerenstva imenovao člana ŽO Antu Babića, saborskog zastupnika.

Odluku o raspuštanju sinjskog HDZ-a Županijski odbor donio je jučer poslijepodne jednoglasno, a potom je izabrano povjerenstvo od devet članova kojega čine tri člana županijskog HDZ-a: Ante Babić – predsjednik, Luka Brčić – zamjenik povjerenstva i Blaženko Boban – član, te šest članova sinjskog HDZ-a Stipe Jukić, Tomislav Budimir, Hrvoje Markulin, Anđelko Bilandžić, Marko Duvnjak i Ivan Nasić.

Predsjednik Povjerenstva Ante Babić kaže kako je glavni razlog raspuštanja GO HDZ-a Sinj njegovo nefunkcioniranje.

‘Predsjednik GO HDZ-a Sinj Tomislav Budimir imao je tešku prometnu nesreću i već više mjeseci je na liječenju i rehabilitaciji, a stranka bez predsjednika ne može funkcionirati. Predstoje nam izbori za EU parlament, predsjednički i parmalentarni izbori i to je jedan od glavnih razloga raspuštanja, kao i sama konsolidacija stranke’.

Nakon provedenih konzultacija Povjerenstvo razgovarati s najširom stranačkom bazom i pripremiti stranku za nove izbore.

‘Na samom terenu vidjet ćemo sve probleme vezane za grad Sinj i sukladno tome donijet ćemo određene odluke i postupiti na način da pronađemo najbolje rješenje’.

Povjerenik Babić kaže kako će Povjerenstvo nastojati da se izbori održe što prije, kako bi se stranka mogla na vrijeme pripremiti za sve predstojeće aktivnosti, a do tada Povjerenstvo ima sva prava i dužnosti kao i Gradski odbor.

‘U Gradu Sinju nismo u koaliciji niti s jednom političkom opcijom, ali imamo predsjednika Gradskoga vijeća i to ćemo svakako uzeti u obzir. Spremni smo surađivati u svim projektima od interesa za Grad Sinj. Glavni dokument koji bi trebalo donijeti je Proračun Grada za 2014. godinu. O njemu još nemamo svoj stav, jer taj dokument još uopće nismo vidjeli. Kada ga vidimo onda ćemo se znati i postaviti prema Proračunu Grada Sinja’, kaže Babić koji ističe kako je Povjerenstvu u interesu da svi projekti dobri za Grad Sinj budu prihvaćeni.

Članovima HDZ-a Povjerenik Ante Babić poželio je da u zajedništvu izaberu novo vodstvo Gradskog odbora HDZ-a koje će biti prihvatljivo svima.

Facebook
Na vrh